Звезди

12 елегантни рокли, с които звездите се появиха на галата в Музея на Академията

Трикратната носителка на "Оскар" Мерил Стрийп получи Icon Award

12 елегантни рокли, с които звездите се появиха на галата в Музея на Академията

Снимка: JC Olivera/FilmMagic

Трикратната носителка на "Оскар" Мерил Стрийп получи Icon Award  на 3-тата годишна гала в Музея на филмовата академия в Лос Анджелис, която отбелязва  глобалното културно въздействие на работата на актрисата.

Опра Уинфри е отличена с Pillar Award за подкрепата  й за музея, а София Копола с Visionary Award за работата си за развитието на филмовото изкуство и иновациите.  Наградата Vantage тази година е за  Майкъл Б. Джордан.

Тяхната страст и и творчество са вдъхновили и оформили културата по толкова могъщ начин, се казва в изявление на Музея, публикувано преди благотворително събитие за набиране на средства за образователните му инициативи. То беше планирано за октомври, но се наложи отлагане заради нападението на Хамас срещу Израел.

Елегантна и сияеща, Мерил Стрийп се появи за първи път със семейството си на червения килим за първи път, след като беше обявено, че се е разделила със съпруга си Дон Гъмър. Тя позира с трите си дъщери и сина си. 

На събитието присъстваха Селена Гомес, Дуа Липа, Хейли Бийбър, Кендъл Дженър, Леонардо ди Каприо, Джаред Лето, Салма Хайек, Кая Гербер, Били Ейлиш с брат си Финиъс, Натали Портман, Деми Мур, Ева Лонгория и много други знаменитости.