Звезди

5 любовни истории, започнали на екрана

Някои от най-дълготрайните любовни истории в Холивуд започват на снимачната площадка.

5 любовни истории, започнали на екрана

Том Холанд и Зендая присъстват на премиерата на „Spider-Man: No Way Home“ на Sony Pictures в Лос Анджелис на 13 декември 2021 г. в Лос Анджелис, Калифорния. (Снимка от Emma McIntyre/Getty Images)

Някои от най-дълготрайните любовни истории в Холивуд започват на снимачната площадка. Спомнете си само за Хъмфри Богарт и Лорън Бакол, които се влюбват по време на снимките на филма "Да имаш и да нямаш" през 1944 г., Ален Делон и Роми Шнайдер и ред други… Съвременното кино не се различава по нищо: месеци на снимане, последвани от дълги рекламни кампании - всичко това е предпоставка любовната искра да пламне точно там, между камерите и смяна на сцените. Ето 5 от най-известните любовни истории, започнали на екрана.

Зендая и Том Холанд

През 2016 г. двамата бяха избрани за главните герои на “Спайдърмен”, но бързо се сприятелиха и започнаха слухове в социалните медии. През юли 2021 г., месеци преди премиерата на третия им съвместен проект "Спайдърмен: Няма път към дома", се появиха снимки, на които се целуват в Лос Анджелис. "Една от отрицателните страни на нашата слава е, че личното пространство вече не е под наш контрол и моментът, за който си мислиш, че е между двама души, които много се обичат, сега е момент, който е споделен с целия свят", казва Холанд за снимките в интервю за GQ. Оттогава насам актьорите пазят мълчание за връзката си и избягват съвместни изяви на червения килим, въпреки че често са забелязвани заедно на събития.

Рейчъл Вайс и Даниел Крейг

Много преди той да стане Джеймс Бонд, а тя - звездата от "Фаворитката", отличен с "Оскар", британските звезди се запознават, докато играят заедно в пиеса през 90-те години. Съобщава се, че са прехвърчали искри, но 16 години по-късно се налага да се срещнат в друго сътрудничество - психологическия трилър на Джим Шеридан "Къща на мечтите". По това време връзката на Вайс с режисьора Дарън Аронофски е приключила, а годежът на Крейг с продуцентката Сацуки Мичъл е отменен скоро след това. Вайс и Крейг се женят на тайна церемония в Ню Йорк през юни 2011 г., а през 2018 г. Вайс ражда първото им дете.

Никол Кидман и Том Крус

Когато Кидман за първи път вижда Круз по време на прослушването си за екшъна "Дни на гръмотевици" през 1990 г., "челюстта ми падна", споделя тя пред People. "Спомням си, че влязох, бях толкова нервна, когато го видях да идва с Порше. Бях си казала: "Няма начин, няма да се получи". Но Кидман, тогава начинаеща актриса, все пак получава ролята, за да играе с една от най-големите филмови звезди в Холивуд.

Ема Стоун и Андрю Гарфийлд

Още една двойка, събрана от поредицата за “Спайдърмен”, Стоун и Гарфийлд се запознават по време на снимките на филма "Невероятният Спайдърмен" от 2012 г. В разговор с Teen Vogue преди премиерата на филма тя заявява, че работата с актьора "беше едно от най-великите преживявания, които някога съм имала". Гарфийлд добавя: "Сякаш се събудих, когато тя влезе. По време на снимките беше диво и вълнуващо." Двамата бяха забелязани да се държат за ръце в Ню Йорк през 2012 г., прекараха голяма част от 2013 г. в снимките на "Невероятният Спайдърмен 2" и посетиха Met Gala заедно през 2014 г.

Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг

"Обикновено от всяка работа си тръгвам с една близка връзка, някои романтични, други не", казва МакАдамс пред InStyle през 2010 г. Екранният ѝ романс с Гослинг, с когото участва в култовата класика "Тетрадката" от 2004 г., се пренесе и в реалния живот. Съобщава се, че когато започват снимките, двойката има творчески различия, което принуждава режисьора Ник Касаветис да организира интервенция.