Звезди

Алън Рикман и 8 от най-добрите му роли

Разгледайте галерията и да си припомним заедно най-добрите му филми! 

Алън Рикман и 8 от най-добрите му роли

Снимка: Facebook

Един от знаковите и обичани британски актьори - Алън Рикман, е роден на днешната дата. С дълбок, магнетичен глас и безкраен чар, той е известен с завладяващи изпълнения - от злодея в "Умирай трудо" до професор Снейп в поредицата филми за Хари Потър.  

Решаващо значение за кариерата му има участието му в “Опасни връзки” -  пиеса на Бродуей, световна популярност получава с ролята си на Ханс Грубер в "Умирай трудно" (и до днес смятан за един емблематичните злодеи в историята на киното), печели награда BAFTA за образа на шерифа на Нотингам във филма „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ от 1991 г., а телевизионният филм  “Распутин”: Тъмният слуга на съдбата (1996) му носи награди "Златен глобус" и "Еми". 

За ролята си в постановката „Лични животи“ на Бродуей през 2002 г. е номиниран за втори път за най-престижната театрална награда „Тони“. Първата му номинация е от 1987 г. за изпълнението му в пиесата „Опасни връзки“.  

Всички, с които работи са единодушни - Алън Рикман е великолепен актьор и прекрасен, мил и чувствителен човек, а гласът му... Той може да бъде "меден или като кинжал", както казва изключителната Хелън Мирън. 

Разгледайте галерията и да си припомним заедно най-добрите му филми!