Звезди

Андреа Бочели се чувства „унижен“ от мерките на Италия за справяне с коронавируса

„Не можех да напусна къщата си, макар да не съм извършил престъпление!“

Андреа Бочели се чувства „унижен“ от мерките на Италия за справяне с коронавируса

Снимка: Reuters

Италианският певец Андреа Бочели разкритикува Италия заради строгите мерки, които страната е въвела заради коронавируса. Световноизвестният тенор преболедува вируса преди няколко месеца, но на пресконференция съобщи, че е не се е съобразил с призивите да си стои вкъщи, защото „не е извършил престъпление“.

Бочели сподели и че се е почувствал „унижен и обиден“ от наложените ограничения за справяне с COVID-19. „Не можех да напусна къщата си, макар да не съм извършил престъпление!“, допълва 61-годишният италианец. Той не се е спазил забраните, защото не смята, че „на неговата възраст е здравословно да си стои вкъщи“.

„Имам нужда от слънце и витамин D. Нека откажем да спазваме това правило. Нека четем книги, да се движим наоколо, да се опознаем, да говорим, да има диалог“, подкани музикантът.

Бочели, който има двама пораснали синове от предишния си брак и малка дъщеря с втората си съпруга (понастоящем негов мениджър), разкритикува и подхода на италианското правителство към образованието.

"Имам осемгодишна дъщеря и е немислимо за тези деца да трябва да ходят на училище, разделени от парче плексиглас и скрити зад маска", каза той. "Немислимо е училищата да бъдат затворени толкова бързо, и то със същата скорост, с която нощните клубове бяха отворени отново, където младите хора отиват не да учат, а да разпръскват мозъка си."

В заключение тенорът добави, че според него епидемията вече е отминала. Той се излекува напълно, но 35 хил. други италианци не успяха да преборят вируса. Италия бе сред първите държави в Европа, които предприеха строги мерки за ограничаването и справянето с него.

 

Италианците - „новите бедняци“ заради коронавируса?