Звезди

Анджелина Джоли: Чувствам се много по-комфортно в своите 40

Актрисата на корицата на новия британски Vogue

Анджелина Джоли: Чувствам се много по-комфортно в своите 40

Снимка: Twitter @BritishVogue

Актрисата отваря вратите на дома си в Ел Ей за британския Vogue, където екипът на изданието заснема не една, а две корици за мартенския си брой, а в разговор с главния редактор Едуард Енинфул тя говори за децата, за работата си като посланик на добра воля, за остаряването и, за новите проекти по време на Covid-19. „Опитвам се да бъда обнадеждена. Мисля, че е нещо, което всички се опитваме да бъдем по време на пандемията“, споделя Анджелина Джоли, която сякаш е по-спокойна, по-мъдра и все толкова красива.

Съвсем скоро предстои да излезе книга за деца и младежи, която създава съвместно с Amnesty International. „Искаме да помогнем на младите хора да разберат кой или какво им пречи да имат достъп до техните човешки права и как това може да бъде преодоляно. Посланието към младите хора е, че никой няма право да им навреди, нито да ги кара да мълчат“, разказва Джоли. „Вярвам, че те много по-ясно виждат кое е правилно и кое е грешно. Докато възрастните оправдават определено поведение, докато младите са готови да заявят: „Това е грешно и ние сме против него“. Иска ми се самата аз да бъда такава“, допълва още тя.

Дали обаче е в щастлив етап от живота си след всичко, което преживя през последните няколко години, я пита Енинфул? „Не знам. Последните няколко години бяха доста тежки. Фокусирана съм да запазя семейството си, но усещам бавно, че ледът се топи, а кръвта се връща в тялото ми“, признава Анджелина Джоли, която казва, че още не е извървял напълно този път, но със сигурност й харесва да бъде по-възрастна. „Чувствам се много по-комфортно в своите 40, отколкото, когато бях по-млада. Може би защото моята майка не живя дълго, има нещо във възрастта, което чувствам повече като победа, а не като тъга.“ И няма търпение да посрещне своите 50.

Но дали има нещо, което хората не знаят за нея, любопитства още главният редактор на Vogue? Оказва се, че актрисата няма готов отговор на този въпрос и може би би казала, че е малко по-скучна, отколкото хората си мислят. И въпреки че не спира да приема уроците на живота – кога лесно, кога трудно, със сигурност още не се е научила да се изключва. „Ако някой ми можеше да ми каже как да го направя, бих искала да знам. Така и не се научих и затова реших, че на 45 години никога няма да го направя.“

 

Защо корицата на Vogue с Камала Харис предизвика противоречия?