Звезди

Бритни Спиърс - борба за милиони

Насрочено е ново дело за попечителство над звездата

Бритни Спиърс - борба за милиони

Снимка: Kevin Winter/Getty Images

Адвокатът на Бритни Спиърс е подал молба във Висшия съд на Лос Анджелис за пълното отстраняване на баща й Джейми като неин настойник и замяната му с Джоди Монтгомъри.

Бащата на певицата за първи път е определен от съда за попечител (заедно с адвоката Андрю Уолет) през 2008 г., след поредица от нейни лични проблеми като злоупотреба с алкохол и наркотици, обвинения в родителска небрежност и два нервни срива, разиграли се публично, и превърнали се в ежедневна дажба за таблоидите. През по-голямата част от този период той взима решения, свързани със здравето й, и управлява нейните 60 милиона долара. Джейми Спиърс става единствен настойник през 2019 г. след оставката на Уолет. Миналия месец адвокатът му заяви, че той би желал попечителството да приключи.

„Дали ще има край наистина зависи от Бритни. Ако иска, тя може да подаде петиция за неговото прекратяване."

Интересът към казуса се засили след документалния филм Framing Britney Spears на "Ню Йорк Таймс", който дебютира през февруари. Известни личности и поддръжници се застъпиха за Спиърс в социалните медии с хаштаг #FreeBritney, който беше подкрепен от редица звезди, включително Шер, Майли Сайръс и Сара Джесика Паркър.

 

Според съдебните документи, адвокатът й заявява, че тя няма да се качи на сцената, докато Джейми Спиърс контролира състоянието й.

Самата Бритни коментира спекулациите в Инстаграм: „Винаги ще обичам да съм на сцената. Но си взимам почивка, за да се уча и да бъда нормален човек... Обичам просто да се наслаждавам на простите неща в ежедневието!!!! Всеки човек има своята си история и възприема историите на другите!!!! Ние всички имаме толкова различни, ярки, красиви съдби. Не забравяйте, че каквото и да мислим, че знаем за живота на някого, това е нищо в сравнение с действителния човек пред обектива"

 

Бритни Спиърс – мегазвездата, която няма право да управлява своите милиони