Звезди

Четири перфектни екранни двойки и тайната на химията помежду им

Нека си припочнич любимите ни двойки от големия и малкия екран за последните 20-ина години.

Четири перфектни екранни двойки и тайната на химията помежду им

Джордж Клуни и Джулия Робъртс

Снимка: Getty Image

Днес е премиерата на новия роментична комедия  „Билет до Рая“, в която участвата Джордж Клуни и Джулия Робъртс. С такъв каста очакванията няма как да не са високи. Публиката вече няма търпение да гледа лентата, като се очаква тя да поднесе неизбежните жанрови клишета в сюжетното си действие с чар, талант и намигване към публиката, която познава много добре двамата изпълнители.

Премиерата на лентата е отличен повод да си припомним някои от любимите ни двойки от големия и малкия екран за последните 20-ина години и да се опитаме да анализираме причините всъщност ги обичаме.

На големия екран: Джордж Клуни и Джулия Робъртс

Двамата носители на „Оскар“ са пример за екранна двойка със съвършена химия. В действителността извън камерата те никога да не са били в интимна връзка, а само приятели – разбира се, с помощта на значителните си актьорски способности те лесно вдигат градуса на очевидното професионално и лично разбиране помежду си до степен на романтика.

На големия екран: Райън Гослинг и Ема Стоун

Динамиката между Райън Гослинг и Ема Стоун извън филмовите им образи е много сходна с тази между Клуни и Джулия Робъртс: въпреки много спекулации, те никога не са били романтично обвързани, но са добри приятели и превъзходни екранни партньори. По същия начин те обичат да се заяждат помежду си в рамките на шегата: Гослинг често го прави просто с неодобрителни погледи към Стоун на червения килим, които са достатъчни да накарат околните да избухнат в смях.


На малкия екран: Нейтън Филиън и Стана Катич (Касъл и Бекет в Castle)

Неслучайно в началото на текста ми написах, че екранната химия между двама изпълнители е почти невъзможна за фалшифициране. В някои много редки случаи въпросните двама души може да не се понасят извън екрана, но сценариите им са написани толкова добре, а те самите са толкова компетентни актьори, че зрителите остават напълно заблудени.

На малкия екран: Джон Кразински и Джена Фишър (Джим и Пам в The Office)

За разлика от Касъл и Бекет, Джим и Пам в хитовия комедиен сериал „Офисът“ не крият симпатиите си един към друг. Напълно реалистични обстоятелства от човешкото ежедневие обаче ги спират от това да бъдат заедно в продължение на три телевизионни сезона. След това двамата се превръщат в обичана от всички двойка, при това без да изгубят комедийния усет и химията помежду си.

 

Хю Джакман помогна на Лора Дърн да се разчупи в танците