Звезди

Дженифър Лав Хюит: Обсъждайте ролите, а не телата на актрисите

Отношението на медиите към младите момичета е "ужасно"

Дженифър Лав Хюит: Обсъждайте ролите, а не телата на актрисите

Снимка: Jesse Grant/WireImage/Getty

След като актрисата Дженифър Лав Хюит е гледала документалния филм за Бритни Спиърс Framing Britney Spears, тя даде интервю, в което разказва за ужасния начин, по който медиите се отнасят с младите момичета. 42-годишната звезда споделя пред Vulture, че се припознава в начина, по който се изгражда портретът на Бритни в медиите. „Току що гледах документалния филм за Бритни и имаше цял откъс, в който се говореше за гърдите й, коментират се нейната девственост и сексуалния й живот“, разказва Лав Хюит.  

Актрисата, също като Бритни Спиърс, изгрява от канала на Disney и в началото на кариерата си се сблъсква със сходни неуместни въпроси. Разказва, че в интервюиращите често насочвали разговора в посока на тялото й, а не актьорската й игра. Първоначално тя не е виждала проблем с въпросите, но днес съжалява, че не се е защитила. „Когато го преживявах, интервюиращите питаха неща, които днес биха били изключително неуместни, но тогава не се усещаше така. По някаква причина тогава се успокоявах наум: „Добре, добре, предполагам, че те нямаше да питат това, ако беше неподходящо“, споделя Дженифър. 

Като 42-годишна майка на дъщери, сега ми е неприятно, когато погледна назад. По време на турнето за филма "Знам какво направи миналото лято" първите въпроси на репортерите бяха дали в гърдите ми има силикон. Беше ми омръзнало от тези въпроси и заради това целенасочено покривах тялото си с широки тениски. Бях наистина изтощена от тези разговори", споделя актрисата.

Коментарите за тялото й я преследват и в следващата й роля в романтичната комедия  Heartbreakers. „Бях разочарована, че всичко бе свързано с тялото ми, защото наистина работих усилено върху този филм и се постарах в представянето ми като актриса“, казва тя. „Спомням си, ми се искаше актьорската игра да е засенчила всичко това – за пет минути да ми бяха казали, че наистина съм страхотна във филма, вместо да направят коментар за тялото ми.“

Продължава на следващата страница... 


Затова и днес прави равносметка на случващото се – „Сега, когато съм по-възрастна, си мисля„ Боже, бих искала да знам колко неподходящо е това, за да мога да се защитя по някакъв начин или просто да не отговоря на тези въпроси “. Много пъти се смеех и ми се иска да не го бях правила. "

Актрисата от "Шепот от отвъдното" е майка на две момичета и затова приема темата особено сериозно. Според нея фиксирането на медиите върху тялото й е продължило „много дълго“ в кариерата й и е свикнала голяма част от интервютата й да минават в обсъждане на гърдите й и други нейни части. „Психически се подготвях, че в 40-минутно интервю през половината време ще се говори за тялото ми, като основната част от въпросите ще са за гърдите. Почти не ме питаха филма, който е повод да гостувам в конкретното шоу".

Затова и актрисата се припознава в историята на Бритни„Когато гледах документалния филм на Бритни Спиърс, малко ме заболя сърцето, защото помня, че изпитвах това чувство“, каза тя. „Наистина съм благодарна, че сме във време, в което, надявам се, реалността ще се промени и на младите момичета няма да им се налага да водят тези разговори.“

 

Бритни Спиърс - борба за милиони