Звезди

Джони Деп: Готов съм да се разделя завинаги с "Карибски пирати"

„Исках да сложа елегантен финал на "Карибски пирати", казва холивудската звезда

Джони Деп: Готов съм да се разделя завинаги с "Карибски пирати"

Джони Деп в легендарния образ на Капитан Спароу
Снимка: Jesse Grant/Getty Images for Disney

„Исках да сложа елегантен финал на "Карибски пирати". И аз мислех, че историята трябва да спре в един момент и да се сложи край с добър тон. И планирах да продължа, докато не дойде време да спра". Това каза 58-годишният Джони Деп в понеделник в поредния ден от свидетелските си показания в съда пред Феърфакс, Вирджиния. Той беше разпитан от адвоката си за снимките от последния филм от франчайза на "Дисни". Деп разказа, че е планирал официално да приключи с участието си във филмовата поредица, но от филмовата компания са го изпреварили. 

Той сподели, че е бил в шок, след като научил, че от „Дисни“ спират партньорството си с него само дни след публикацията в пресата с твърденията на бившата му съпруга, че е жертва на домашно насилие. Актьорът играе в 6 филма за емблематичния капитан Джак Спароу - опасен, но очарователен пират, в който Джони Деп разгърна непоказвана досега палитра от актьорските си умения.

„Капитан Джак Спароу беше герой, който изградих от самото начало и беше нещо, в което вложих много…Работил съм по тези филми и съм дал много от своите собствени виждания за образа, диалози, сцени и шеги. Не разбрах съвсем как след тази дълга и доста успешна връзка, особено за „Дисни“, изведнъж станах виновен. Без дори да се докаже дали не съм невинен", каза Джони Деп.

„Това беше нещо, което трябваше да нося със себе си. И просто не можех да повярвам, че продължава така ," добави актьорът. В момента 6-ият пореден филм  за „Карибски пирати“ е в режим на изчакване заради съдебните дела на Джони Деп и компрометираното му име.

Проклятието на карибските пирати на „Дисни“

Доклад от 2018 г. описва „тревожното поведение“ на Джони Деп на снимачната площадка по време на снимките на „Карибски пирати“. Въпреки че актьорът обвинява филмовата компания за края на партньорските им отношения и в прибързано взимане на страна, The Hollywood Reporter публикува разследване, в което разглежда проблемите на Деп по време на снимките на петия филм от франчайза. Позовавайки се на източници, близки до продукцията, THR съобщи, че Деп е проявявал "обезпокоително поведение" и е ставал повод за раздори сред продуцентите поради неговото "изразено злоупотребяване с алкохол" и честите му закъснения.

Това е накарало продуцента на филма Джери Брукхаймър и шефа на продукцията на „Дисни“ Шон Бейли да създадат план за действие спрямо Деп.

Бил е назначен специален екип пред дома, където Деп е бил отседнал по време на снимките. Този екип е трябвало да наблюдава кога актьорът става, кога светва лампата и кога се готви да тръгва за снимките, докато целият екип стои и го чака.

Джони Деп е нямал представа, че това се случва под носа му и, че е бил наблюдаван толкова изкъсо.

„Беше ясно, че колкото по-лоша е пресата, толкова повече гадости се изливаха върху мен, толкова повече истории за г-жа Хърд и нейната праведна позиция излизаха на яве“, каза Деп.

Холивудската звезда загуби дело за клевета във Великобритания срещу издателя на британския таблоид The ​​Sun през ноември 2020 г. заради заглавие от 2018 г., което го нарече „бияч на жени“. Тогава Хърд обвини съпруга си във физическо насилие, но не назова изрично името му. Двамата постигнаха извънсъдебно споразумение.