Звезди

Джони Деп: Взимал съм всички възможни наркотици, но никога не съм удрял жена

В третия ден от свидетелските си показания актьорът разказа за насилието в семейството му, когато е бил дете

Джони Деп: Взимал съм всички възможни наркотици, но никога не съм удрял жена

Снимка:  Paul Morigi/Getty Images

Актьорът Джони Деп свидетелства 3 часа пред съда във вторник по делото за $50 млн, което води за клевета, че е удрял бившата си съпруга Амбър Хърд. Облечен в черно сако и с вързана коса на опашка с изрусени кичури, холивудската звезда говори тихо и бавно в съдебната зала в съда във Феърфакс, Вирджиния като заяви, че е бил в пълен шок, когато Хърд, по думите му - "направи някои доста отвратителни и обезпокоителни" твърдения, че съм бил насилник по време на връзката ни" и добави:

„Самият аз никога не съм стигал до точката да ударя г-жа Хърд по какъвто и да е начин, нито съм удрял някоя жена в живота си“.

„Чувствах като своя отговорност да отстоявам не само себе си в този случай, но и децата си“, каза звездата от „Карибски пирати“. По времето на брака на Деп и Хърд, двете му деца от предишната му връзка с Ванеса Паради са били в гимназия.

„Много е странно, когато един ден си Пепеляшка, така да се каже, а след 0,6 секунди си Квазимодо“, каза Деп. Адвокатите на Деп го разпитаха за ранните му отношения  с Хърд на снимачната площадка на филма от 2011 г. "The Rum Diary". Деп я описа по това време като сладка, интелигентна и забавна.

Но актьорът разказа подробно и за бурната връзка на родителите си, които често са се карали и майка му е малтретирала него и братята и сестрите му. Деп завяи, че баща му никога не е удрял майката, но е блъскал стената до три пъти, като веднъж дори си е счупил ръката. Бащата е напуснал семейството, когато Деп е бил на 15 години. По това време: 

„Взимал съм всички наркотици, за които съм знаел“.

Актьорът призна, че тогава е бил пристрастен към опиатите. Взимал е и след като е бил ранен на снимачната площадка на четвъртия филм от поредицата "Карибски пирати", но се е възстановил от тази зависимост.

Деп каза, че Хърд грубо е украсила употребата на наркотици.

„Много от твърденията й са просто фалшиви. Мисля, че това беше лесна мишена за уцелване.“ Хърд гледаше показанията на Джони Деп с леко кисело изражение, като от време на време накланяше глава или си водеше бележки.

58-годишният Деп твърди, че 35-годишната Хърд го е оклеветила, когато е казала пред вестник „Вашингтон пост“, че е била жертва на домашно насилие. Той заведе дело срещу Хърд през 2018 г. Във въпросната статия никога не е споменавано името на Деп, но адвокатът на актьора - Бенджамин Чу каза пред съдебните заседатели, че е ясно, че Хърд има предвид именно него.

Адвокатите на Хърд твърдят, че тя е казала истината и че мнението й е защитено като свобода на словото съгласно Първата поправка на Конституцията на САЩ. В аргументите на адвокатите на Хърд се твърди, че Деп я е насилвал физически и сексуално, докато е злоупотребявал с наркотици и алкохол.

Преди по-малко от две години Деп загуби дело за клевета срещу британския таблоид The Sun, който го нарече „бияч на съпруги." Съдия от Върховния съд в Лондон постанови, че той многократно е нападал Хърд и й е отправял заплахи за живота.

Адвокатите на Деп заявиха, че са завели делото в окръг Феърфакс, извън окръг Колумбия, тъй като Washington Post се отпечатва в съоръжение там. Washington Post не е обвиняем по делото. Дела от подобен характер се водят трудно в Съединените щати, особено от ранга на звезди като Деп, които трябва да докажат с ясни и убедителни доказателства, че Хърд съзнателно е направила неверни твърдения.

Хърд, известна с ролите си в „Аквамен“ и „Лигата на справедливостта“, подаде собствен иск за клевета срещу Деп, заявявайки, че той я е оклеветил, като я нарича лъжкиня. Тя иска обезщетение от Деп на стойност $100 млн.

Ако следите делото стъпка по стъпка: