Звезди

Джулиан Мур: Все още част от мен, би предпочела да е загоряла блондинка

Джулиан Мур разсъждава върху холивудските стандарти за красота и как те са й повлияли в миналото

Джулиан Мур: Все още част от мен, би предпочела да е загоряла блондинка

Джулиан Мур

Снимка: Gary Gershoff/Getty Images

Днес Джулиан Мур е една от най-известните актриси в Холивуд, но в миналото често се е сблъсквала с ненужни критики относно външния си вид, както много други жени в професията. В ново интервю за британския The Times Мур каза, че от фигура от развлекателната индустрия е чула репликата: „Опитайте се да изглеждате по-красива“. Мур не уточнява кой е бил този човек или каква е била позицията му, като го нарича „един човек от филмовата индустрия“.

В коментар по отношение на  холивудските стандарти за красота и как те са ѝ повлияли в миналото Мур споделя: „Очевидно е, че в нашият бизнес физиката е особено важна, но красотата и хубостта са субективни“. 

 

Носителката на "Оскар", чиято майка е родом от Шотландия, също признава, че понякога мечтае да бъде „загоряла блондинка“, а не червенокоса с бледа кожа. „Червената ми коса ме караше да се чувствам като аутсайдер, докато растях“, казва тя. „Червенокосите са 2 процента от световното население. Никой не иска да се чувства като малцинство, особено като е малко дете”, добавя актрисата и обяснява, че се е научила да възприема своята уникалност като силна страна. "Сега се чувствам много идентифицирана с косата и луничките си.” 

Не за пръв път актрисата говори за стигмата на външния вид и това как се отнасят към остаряването в шоубизнеса. В интервю за As If magazine през 2021 г.  Джулиан Мур коментира термина „грациозно остаряване“.

„Има ли неблагоприятен начин да остареем? Ние, разбира се, нямаме избор. Никой няма избор относно остаряването, така че това не е положително или отрицателно нещо, просто е. Това е част от човешкото състояние, така че защо винаги говорим, сякаш е нещо, над което имаме контрол?", каза тогава Мур и  сподели, че следва философията на Хелън Мирън - „остаряването е изискване на живота, или остаряваш, или умираш млад“.