Звезди

Ед Шийрън за зависимостите си и временното оттегляне от музиката

Певецът ги преодолял благодарение на съпругата си

Ед Шийрън за зависимостите си и временното оттегляне от музиката

Снимка: See.news

Британският певец Ед Шийрън разкри, че в началото на своята кариера злоупотребявал с храната и алкохола заради своята „силно пристрастяваща се личност“.

Целият съм покрит с татуировки и не правя нищо наполовина. Така че, ако пия, не виждам смисъл да пия чаша вино, предпочитам 2 бутилки“, разказва музикантът. Алкохолът обаче не е бил единственият проблем: „Наричаха ме „Теди с двете вечери“, защото поръчвах по два пъти и изяждах всичко. Тогава започваш да качваш излишни килограми и да мразиш начина, по който изглеждаш“.

„Мисля, че колкото повече употребяваш неща като захарта, сладките неща, вредната храна, кокаина, алкохола, ти се чувстваш по-добре, но това е най-лошото нещо за теб.“

Признанията му дойдоха по време на онлайн събитие, посветено на състоянието на тревожност и справянето с него. Изпълнителят разказва още, че не е бил в добро психическо състояние, страдал е от паник атаки и е ненавиждал външния си вид. Споделя, че ударил дъното по време на световното си турне през 2014 – 2015 година, с което промотира албума си Х. „Питах се какъв е смисълът? Защо съм тук?“, разкрива Шийрън.

„Стоях буден по цяла нощ, пиех, а след това спях в автобуса. Той паркираше пред залите и аз спях по цял ден, ставах вечерта, за да направя шоуто си, после пак да пия и да спя. Не бях виждал слънчева светлина почти четири месеца… Всичко е забавно в началото. Всичко е рокендрол, но после става тъжно. Това беше дъното за мен.“

Музикантът благодари на съпругата си Чери, която му помогнала да излезе от порочния кръг и да заживее здравословно и пълноценно. "Тя тренираше много, така че започнах да спортувам с нея. Тя се хранеше здравословно, така че и започнах да се храня здравословно. Тя рядко пиеше алкохол, така че и аз започнах да не пия", споделя той.

Албумът No. 6 Collaborations Project на Ед Шийрън стана номер едно по продажби във Великобритания миналата година. Точно тогава изпълнителят даде знак, че възнамерява да се оттегли от музиката до края на 2020.

„Можете да усетите, когато публиката ви се е наситила. Едно от важните неща в бранша е да знаеш кога да дадеш почивка и на себе си, и на публиката.“ Затова и през последните няколко месеца 29-годишният артист се занимава с рисуване.

 

Пол Маккартни, "Ролинг Стоунс", Ед Шийрън и още 1500 музиканти пред фалит