Звезди

Емоционалните думи на Хари и Уилям за техния дядо – кой е по-по-най

Кончината на принц Филип събра двамата братя

Емоционалните думи на Хари и Уилям за техния дядо – кой е по-по-най

Снимка: Phil Walter/Getty Images

Принц Хари и принц Уилям се събраха в Англия, след като херцогът на Съсекс пристигна от САЩ за погребението на принц Филип, което ще бъде тази събота. Той обаче не е придружен от Меган Маркъл, която не е получила позволение от лекарите да пътува, заради напредналата си бременност. За съжаление, загубите винаги са превръщат в повод за преосмисляне и пренареждане, а в този случай и за реабилитиране пред семейството и обществото. Поне що се отнася до принц Хари след напускането на кралския двор миналата година и интервюто пред Опра Уинфри, което даде наскоро заедно с Меган.

Той използва платформата на фондацията си Archewell, за отдаде почит към своя дядо, когото нарича човек на честта и дълга и не пропуска да подчертае неговото прословуто чувство за хумор. „Той беше напълно автентичен, остроумен и винаги привличаше вниманието върху себе си със своя чар и никога не знаехме какво може да каже“, споделя Хари. „Но за мен, както за много от вас, които са загубили любими хора през последната една година, беше просто моят дядо – господар на барбекюто и легендарен шегаджия“, допълва той.

„Той беше опора на Нейно Величество кралицата с изключителна отдаденост в продължение на техния 73-годишен брак и знам как точно сега с бира в ръка той би казал на всички ни: „О, я, стига!“. На финала херцогът на Съсекс заявява, че той винаги ще бъде помнен, а най-специално място ще има в сърцата на „Меган, Арчи, аз и бъдещата ти правнучка".

Изявлението на Хари се случи малко след като принц Уилям също публикува емоционално послание в официалния си профил в Инстаграм заедно с трогателна снимка на малкия принц Джордж с херцога на Единбург, която е направена от Кейт Мидълтън. „Аз съм късметлия, че не просто имах неговия пример, но и невероятното му присъствие в моя съзнателен живот – както в хубавите моменти, така и в най-трудните дни. Винаги ще съм благодарен, че жена ми имаше толкова много години, за да опознае дядо ми, и за добротата, която той й показа. Никога няма да приема за даденост специалните спомени, които децата ми имаха с прадядо си“, пише в поста си херцогът на Кеймбридж, като той също не пропуска да подчертае чувството за хумор на принц Филип.

„Дядо ми беше необикновен човек, част от необикновено поколение. Ние с Катрин ще продължим да правим това, което той би искал, и ще подкрепяме кралицата през следващите години. Ще ми липсва, но знам, че той би искал да продължим да работим.“

 

Протоколът след смъртта на принц Филип