Звезди

Flowers на Майли Сайръс крие много значения

Новата музикална ера, в която Майли влиза ще бъде, може би, по-иконична дори от тази на Хана Монтана.

Flowers на Майли Сайръс крие много значения

Снимка: NBC

Майли Сайръс пусна новото си парче "Flowers" и буквално превъртя онлайн пространството с него. Песента вече има над 30 милиона гледания в YouTube, нареди се под номер едно в класация на "Билборд" и феновете са в екстаз от песента, като много от тях смятат, че парчето е посветено на бившия й съпруг Лиъм Хемсуърт.

Сайръс и Хемсуърт се срещнаха на снимачната площадка на The Last Song през 2010 г. и имаха връзка в продължение на няколко години. Двойката се ожени през 2018 г. и се разведе година по-късно. Разделянето беше финализирано през януари 2020 г.

Въпреки че Сайръс не е потвърдила, че "Flowers" е за връзката й с Хемсуърт, датата на издаване на сингъла, текстовете и други препратки предполагат това. Ето част от тях:

Песента беше пусната на рождения ден на Лиъм Хемсуърт.

Шумът около „Flowers“ започна, когато феновете забелязаха датата на излизане. Новият сингъл излезе на 13 януари - 33-ия рожден ден на Хемсуърт - детайл, който не остана незабелязан. 

 

 

Мнозина смятат, че Flowers е отговор на песента на Бруно Марс When I Was Your Man.

В  When I Was Your Man той пее, че му се иска да е осъзнал грешката си по-рано и „ да е купувал цветя и да е държал ръката“ на момичето, в което е влюбен, докато е имал шанса. В същото време Майли Сайръс пее: "Мога да си купя цветя сама" и "Мога да държа собствената си ръка" в подобна мелодия на хита на Марс. 

 

@thruthelatenightt Stream #MileyCyrus’s latest single FLOWERS #Flowers Flowers - Miley Cyrus

 

 

Някои фенове спекулират, че Хемсуърт е посветил песента на Марс на Сайръс след първия им годеж през 2013 г., въпреки че тези теории досега не са потвърдени.

Началният стих на песента е препратка към Woolsey Fire от 2018 г., в който изгоря общия им дом.

„Бяхме добри, бяхме злато.
Мечта, която не може да се продаде
Бяхме прави, докато не бяхме
Построихме дом и го гледахме как гори“, пее Сайръс в началния стих. 

Според Us Weekly, метафората за пожар препраща към дома, който певицата споделяше с Хемсуърт. Той изгоря по време на пожара Woolsey през 2018 г. Сайръс каза, че загубата на дома на двойката в Малибу отчасти е причината тя и Хемсуърт да се оженят.

 

Някои фенове направиха сравнения между сцена от музикалното видео на песента и минал момент от червения килим.

Други фенове смятат, че част от новото видео на Сайръс ни връща към момент от едно тяхно общо интервю. През 2019 г., докато присъства на парти на Vanity Fair, репортер на Access Hollywood пита Сайръс и Хемсуърт как би изглеждал танцов номер между двойката. Когато Сайръс започна да танцува на Хемсуърт, той я прекъсна с думите: „Няма да правим това. Не на килима“.

 

Други потребители отбелязаха, че в клипа Сайръс носи същия костюм, с който бе облечен Хемсуърт, който й каза да се държи прилично, отново на червен килим. 

 

Тайните значения и препратки в песента са много. Конспирациите на феновете още повече, но едно е сигурно - песента е хит, а новата музикална ера, в която Майли влиза ще бъде може би по-иконична дори от тази на Хана Монтана. Поздравяваме ви с песента.

 

Потопете се в аромата на жасмин с новия парфюм на Gucci