Звезди

Гуинет Полтроу на прага на 50-те

Размишления за крайъгълния камък

Гуинет Полтроу на прага на 50-те

Епъл Мартин - дъщеря на Гуинет Полтроу (Instagram/gwynethpaltrow)

Гуинет Полтроу  направо ни зашемети с новата си снимка в Instagram. Актрисата от „Железният човек“ сподели черно-бяла снимка, на която е по бикини, подскачайки от радост, докато се готви да отпразнува 50-ия си рожден ден по-късно този месец.

Размишления за крайъгълен камък“, написа Полтроу  под снимката, преди да насочи последователите си към платформата си  Goop, където обсъжда как се чувства дни преди да отбележи юбилея си.

 

„Спомням си много ясно 50-ия рожден ден на майка ми. Предполагам, че това беше първият „голям“ рожден ден, който успях да празнувам с нея като възрастен. Спомням си гръмогласен смях, щастливи сълзи. Спомням си майка ми, изпълнена с живот и радост.” На този спомен актрисата противопоставя разказа за това как баща й е приел навършването на 50 години: „За майка ми това беше кулминация на чудесата, върховете, любовта, изкуството. За баща - ми кулминация на скръбта.“

Дни преди самата тя да отбележи половин век живот Полтроу казва, че приема не само факта, че остарява, но се наслаждава на това, че животът става много по-сладък. Нещо повече, докато основателката на Goop прави всичко по силите си, за да „се стреми към добро здраве и дълголетие“, приема и всяка част от себе си, която се променя с възрастта, и се отказва от „нуждата да бъде перфектна“.

 

„Моето тяло е карта на всички преживени дни. Колекция от белези и несъвършенства. Белязано от изгаряния във фурната, пръст счупен в прозорец, раждания. Сребърна коса и фини линии. Слънцето е оставило небесните си пръстови отпечатъци навсякъде по мен, сякаш е напоило четка с тъмнокафяв акварел, разпръсквайки го по кожата ми", пише актрисата като в любовно писмо към тялото си .

Поглеждайки назад към миналото, грешките, които е направила, и нещата, които понякога я държат будна през нощта, Полтроу казва, че повече от всякога гледа напред и се фокусира върху това, което иска да направи по-нататък.

„Бих искала да намаля темпото. Бих искала да се отдръпна малко. Бих искала по-често да приготвям вечеря на семейството си. Бих искал да продължа да отварям най-дълбоката част от себе си на съпруга си, въпреки че това ме плаши. Бих искала да пея повече, дори и само под душа", споделя Полтроу.