Звезди

​​​​​​​Клоуи Грейс Мориц: Всички се подиграваха с тялото ми, не знаех как да спра това!

​​​​​​​Клоуи Грейс Мориц бе любимка на публиката и критиците, но в последно време не я виждаме толкова често, колкото преди. Защо ли?

​​​​​​​Клоуи Грейс Мориц: Всички се подиграваха с тялото ми, не знаех как да спра това!

Снимка: Getty Image

Клоуи Грейс Мориц е под светлините на прожекторите повече от половината си живот, но в последно време не я виждаме толкова често, колкото преди.

Оказва се, че привлекателната блондинка предпочита за малко да измести вниманието от себе си, защото и тя има свои съмнения относно външния си вид. На снимката актрисата влиза в хотела си, докато носи кутия с пица, а краката ѝ изглеждат непропорционално дълги в сравнение с тялото – точно както и тези на Питър в анимационната  поредица.

 

За Hunger звездата разкрива, че действително по онова време тялото ѝ не е напълно пропорционално и меметата с нея ѝ докарват сериозна тревожност.

"Седях и си мислех как тялото ми се използва за шега и е навсякъде из Instagram. Няма нищо по-обикновено от това да влезеш в хотел. Но и до днес, когато видя това меме, ми е много трудно да се справя", разказва тя.

Оттогава насам Мориц изпитва силна тревожност, когато види папараци, въпреки че смята, че никой на тази Земя не се е родил с напълно пропорционално тяло. Тя преминава и през серия от сеанси при психотерапевт, за да възвърне своята увереност.

Така актрисата стига до извода, че ѝ е необходима пауза от живота в Холивуд и временно се оттегля.

"Страхотно е, защото се махнах от фотографите и мога да бъда себе си и да имам толкова много преживявания, които никой няма да заснеме", казва Мориц. Не крие, че и до днес когато някой понечи да я снима, пулсът ѝ се ускорява и започва да се задъхва.

Блондинката споделя и че пандемията за нея не е била напълно отрицателен период, защото е имала време да обърне повече внимание на себе си, а предпазните маски са ѝ давали чувство за анонимност.

"Мога да кажа, че преди това бях момиче, но сега вече съм жена", заявява тя.

Всичко това я кара да загърби ролите за десетки милиони долари хонорар и да се насочи към по-малки, но по-ценни за нея проекти.

Предстои да я видим в трилъра White Night, където си партнира с Джоузеф Гордън-Левит, както и в съвременен прочит на историята за Бони и Клайд. "Това са невероятни сценарии, от които много актьори биха се дръпнали", обяснява Мориц.

Междувременно една от любимите ѝ роли си остава тази в "Сянка в облака", където играе пилот от Втората световна война.

"Обожавам проекти, за които знам, че ще са трудни и ще ми сритат задника. Затова и бях толкова развълнувана [за "Сянка в облака"]", припомня си актрисата. По нейно мнение именно този филм бележи началото на кариерата ѝ като зряла жена.

Именно продукцията с режисьор Роузан Лиан вдъхновява Мориц да се завърне към актьорството и да приеме ролята в White Night, казва актрисата за IndieWire.

"Сянка в облака" е наличен в Hulu, а трейлърът му можете да видите тук.