Звезди

Крис Рок - да осребриш шамара със слава

Комикът говори за първи път за случилото се с плесницата на Уил Смит

Крис Рок - да осребриш шамара със слава

Снимка: Neilson Barnard/Getty Images

Три дни след като Уил Смит удари шамар на Крис Рок, комикът за първи път говори за това какво се случи по време на Оскарите и след това. Рок изнесе комедийно шоу в сряда вечер в The Wilbur Theatre, Бостън, което беше изцяло разпродадено при небивал интерес.

В неделя Рок си направи безвкусна шега със съпругата на Уил Смит - Джейда Пинкет Смит, и нейната късо остригана глава и си навлече плесница от Смит извън сценария на церемонията. Комикът реагира доста добре и дори успя да се пошегува със ситуацията, че това ще е една от най-паметните вечери в историята на телевизията.

А какво се случи след това? Всички бяха вторачени в Уил Смит - прав ли е, или не, защита на честта ли е насилието пред очите на цял свят и какво стои зад реакцията на актьора с първи Оскар в ръцете. Малко погледи бяха насочени към Крис Рок и той имаше време да помисли как да реагира в медийното пространство. Но той не написа нито ред социалните медии - превърнали се в платформа за всякакви изказвания. 

Вместо това Крис Рок остави ситуацията да работи в негова полза. Билетите за комедийните му шоупрограми се разпродаваха като топъл хляб, а цените скочиха в пъти.

И ето дойде сряда вечер, когато залата се пръскаше по шевовете от публика в очакване да види реакцията на Крис Рок за шамара.

Вместо това обаче, комикът излезе на сцена са думите:

"Как беше уикендът ви?"

И всички очакваха той да заговори за случката с шамара и Уил Смит. Но Крис Рок само каза, че „все още някак обработва случилото се“.

„Освен странното нещо, животът е доста добър“, се върна на темата Рок по средата на първата част от шоуто си. Той не спомена нито Смит, нито съпругата му нито веднъж. И продължи със скечове за херцогинята на Съсекс и семейство Кардашиан, за президента Джо Байдън, Хилари Клинтън и бившия президент Доналд Тръмп.

Облечен изцяло в бяло, комикът изглеждаше някак смутен от овациите, които получи. Докато аплодисментите продължаваха минути наред, фенове викаха „Обичаме те, Крис!“, а той се вълнуваше през сълзи, разказа гост от първия ред на шоуто пред Асошиейтед прес.

След шокиращия инцидент в неделя Рок продължава своето комедийно турне Ego Death, което официално започва в събота в Ню Джърси. Билетите за премиерните представления вече са разпродадени. Комикът има и 6 концерта в Wilbur в Бостън, преди да започне турне в страната с комедийното му шоу.

Осребряване на шамара

Билетите за шоуто на Крис Рок в сряда и следващите дати в Бостън първоначално струваха между $51 до $71, но търговците се възползваха от момента и вдигнаха цените, но това ни най-малко не намали интереса. Посредникът за продажба на билети TickPick е отбелязал ръст от 641% за шоуто на Рок.

„Продадохме повече билети за шоуто на Крис Рок за една нощ, отколкото от всичките му изяви през последния месец, взети заедно“, съобщиха от TickPick в Twitter.

Реакцията на публиката

След шоуто в сряда вечер фенове споделиха, че са останали малко разочаровани, че Рок не е отделил достатъчно внимание на случката с шамара, но от езика на тялото му личи, че все още не знае как да го направи.

„Веднага щом го видях на сцената, видях, че е объркан. Усетих, че това му тежи“, каза Дейв Хенрикес, 48-годишен музикант от Нютън.

Уил Смит се извини на Рок в Instagram в понеделник, като осъди насилието „във всичките му форми“ и също така се извини на Академията, продуцентите на Оскарите, всички присъстващи и всички, които гледат от вкъщи. "Смутен съм и действията ми не бяха показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в свят на любов и доброта", написа той.

Пинкет Смит също наруши мълчанието си след шегата на Рок като каза, че случката е част от сезона на изцелението.