Звезди

Кристина Ричи, която направи Уензди Адамс звезда

Кристина Ричи, която плени зрителите още на 9-годишна възраст с ролята на Уензди Адамс в „Семейство Адамс“, днес празнува своя 44-ти рожден ден.

Кристина Ричи, която направи Уензди Адамс звезда

Кристина Ричи присъства на 29-ите годишни награди на критиците в Barker Hangar на 14 януари 2024 г. в Санта Моника, Калифорния. (Снимка от Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Кристина Ричи, която плени зрителите още на 9-годишна възраст с ролята на Уензди Адамс в „Семейство Адамс“, днес празнува своя 44-ти рожден ден.

Уензди е превърна в емблематичен герой именно след изпълнението на Кристина Ричи във филма от 1991 г.

Наскоро тя позира за списание The perfect magazine, като в Instagram пост, разкриващ работата по фотосесията, сподели: „Вече не обичам да излизам вечер или да ходя на партита. Харесва ми хората да гледат филми и сериали с мен“.

Ричи е работила с известни режисьори-визионери като Тим Бъртън в „Sleepy Hollow“ и Уес Крейвън в „Cursed“. Носителка е на наградата на National Board of Review за най-добра актриса в поддържаща роля за в „The Opposite of Sex“.

Освен на големия екран, Ричи се е появявала и в телевизионни сериали като „Pan Am“ и филми като „Monster“, а освен това има страст към модата. От събития на червения килим до лицето на кориците на модни списания, Кристина Ричи се превърна в модна икона със своите уникални и смели модни решения. Сътрудничи си с известни модни дизайнери, включително Марк Джейкъбс, създавайки уникални и стилни колекции. Лицето ѝ краси кориците на списания като Vogue, Elle и Marie Claire. Кристина Ричи демонстрира и невероятен талант като озвучител на анимационни филми като „Смърфовете 2“ и „Алфа и Омега“.

В последните години актрисата говори открито за проблема ѝ с безпокойството и използва Instagram, за да повиши осведомеността относно проблемите на психичното здраве. Малко известен факт е, че Кристина Ричи е учила в Американското балетно училище в Ню Йорк, преди да започне да се занимава с актьорство. Тя се появява и в музикални видеоклипове на изпълнители като Бритни Спиърс и Моби.

През януари 2021 г. Ричи получи ограничителна заповед за домашно насилие срещу вече бившия си съпруг Джеймс Хеердеген, след като на 2 юли 2020 г. подаде молба за развод след почти седем години брак. В молбата си за развод Ричи заяви, че е била подложена на "тежко физическо и емоционално насилие" от Хеердеген и че "много от тези актове на насилие" са се случили пред техния син. През април 2021 г. Ричи получи пълно попечителство над сина им, докато Хеердеген получи право на посещение.

Няколко месеца по-късно, през август 2021 г., Ричи и нейният приятел, фризьорът Марк Хамптън, обявиха, че тя е бременна с второто си дете.