Звезди

Лейди Гага прикова всички погледи на премиерата на „House of Gucci”

Звезден актьорски състав в пълния си блясък

Лейди Гага прикова всички погледи на премиерата на „House of Gucci”

Снимка: Ian West/PA Images/ Getty Images

Неведнъж сме си фантазирали за цяло съзвездие, което да ни намигне закачливо в целия си блясък. От онези, които са в състояние да ни накарат да се носим във въздуха още дълго, преди кракът ни отново да докосне земята. Този път става дума за звездната компания в House of Gucci - един от най-очакваните филми на 2021 г., който направи премиерата си в Лондон. Наистина много време може да мине, преди да се сетим да отместим поглед от гледката на Салма Хайек, Джаред Лето, Джеръми Айрънс, Лейди Гага, Адам Драйвър, Камий Котен, Джак Хюстън и Мадалина Диана Генеа събрани на едно място.

Присъствието на Лейди Гага винаги е съумявало да направи така, че да ни даде богат сюжет, който да разнасяме поне година в главата си. Звездата винаги се е грижила животът на всички нас да не е конвенционално скучен. Този път отново не ни разочарова - ефирна пупурна рокля рокля с дълги ръкави-воали на Gucci и екстравагантни ботуши са идеалната комбинация, с която да ни пренесе в чудатия си свят. По всичко изглежда, че благодарение на достъпа до много документално заснети кадри и книги за живота на семейство Гучи, Гага разполага с целия набор от инструменти да ни пренесе в един друг свят.

Типично в неин стил тя направи така, че всички погледи да са насочени към нея, без право на отмяна с първата си крачка на червения килим. Във филма Лейди Гага предстои да се превъплъти в образа на Патриция Реджани, бивша съпруга на Маурицио Гучи, наследник на мажоритарния пакет акции от модната империя (в ролята: Адам Драйвър). Реджани е призната за виновна и осъдена на 29 години за наемане на убиеца, разстрелял Гучи през 1995 г. Сигурни сме, че това ще е поредната емблематична роля на Лейди Гага. Образът на измамена бивша съпруга, която жадува отмъщение, изиграна от Гага, е най-доброто, което можем да очакваме от бъдещето.

Джаред Лето също успя да се открои, като се появи със светло син костюм от кадифе, докато в ръката му проблясва малка чанта във формата на човешко сърце, обсипано с кристали. Вече разполагаме с елегантни доказателства за сполучливата му трансформация като Паоло Гучи - екстравагантният наследник на фамилията, която създава модната къща. Дизайнерът на Gucci Алесандро Микеле облича Лето и за премиерата. Любопитен факт е, че той всъщност е лице на бранда не само във филма, но и в реалността. Класиката, разбира се, е вечна - Адам Драйвър носи костюм на Burberry – неговият подпис ясно личи, той е лице на последния техен парфюм.

Трудно можем да подминем и актьор от величината на Джеръми Айрънс - неговият герой Родолфо Гучи е бивш актьор и предприемач, баща на убития Маурицио. Братът на Родолфо - Алдо - е изигран във филма от Ал Пачино. Само присъствието му ни кара да си спомним за някои от любимите ни негови роли и майсторската му игра и да се убедим, че следващата ще бъде не по-малко интригуваща.

Салма Хайек пък ни се усмихва в целия си блясък в златна рокля на Gucci, заедно със съпруга си Франсоа-Анри Пино и неговата дъщеря Матилд. Пино е президент на Kering - корпорацията, която притежава луксозни брандове като Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Bottega Veneta и др.

Салма Хайек в сериала влиза в ролята на Пина Ауриема - приятелка на "черната вдовица" Патриция Реджани. Френската актриса Камий Котен е в образа на Паола Франки, любовницата на Маурицио Гучи до неговата смърт.

Българската премиера на филма е планирана за 26 ноември, а ние нямаме никакво търпение да видим всички тези звезди в действие. По всичко изглежда, че Лейди Гага ще затвърди впечатлението ни, че Патриция е неподправена и силна жена с широки възгледи, която не се примирява лесно. Можем да се обзаложим, че филмът ще разгърне още повече нейния "огнен" характер и ще обогати представите ни.

Лейди Гага на 35 – не жена, а стихия