Звезди

Лили Колинс доказа, че прошката лекува

Отношенията с родителите невинаги са лесни, но винаги можем да проправим път към прошка и разбирателство

Лили Колинс доказа, че прошката лекува

Снимка: Rodin Eckenroth / FilmMagic / Getty Image

Отношенията с родителите невинаги са лесни, но винаги можем да проправим път към прошка и разбирателство – доказват го и много звездни семейства. Такава е историята на актрисата Лили Колинс и баща ѝ, британския музикант Фил Колинс.

Лили е на седем, когато нейните родители се разделят след горчив развод. Изпълнителят е изневерявал два пъти на майка ѝ Джил Тавелман и в крайна сметка решава, че вече не е влюбен в съпругата си. Раздялата оставя своя отпечатък върху момичето, което по това време е притеснено и разтревожено от ситуацията.

По-късно като тийнейджър тя усеща, че копнее за внимание и похвала от баща си, но чувства, че не прави достатъчно, за да го спечели. Тя рядко го вижда и споделя: „Макар да беше жив, през повечето време сякаш го нямаше.“

 

 

 

Когато Колинс е на 19, тя се озовава очи в очи с призраците от своето минало, когато баща ѝ преминава през развод с третата си съпруга Ориан Севи. Неприятните събития около двойката връщат на Лили лоши спомени от времената, когато става свидетел как нейните родители приключват връзката си.

Актрисата не крие, че по това време влиза във „вечно състояние на страх“ и започна да страда от анорексия и булимия. И до днес твърди, че това е свързано със заровени чувства от нейното размирно детство.

„Усещах, че животът ми е извън контрол. Не можех да се справя с болката и объркването, свързани с развода на баща ми, и ми беше трудно да балансирам тийнейджърството и преследването на кариера, при която имаше силен фокус върху това как изглеждам“, споделя тя. „Гърлото ми изгаряше и хранопроводът ме болеше. В продължение на две години нямах менструация и животът ми беше извън контрол. Бях ужасена, че съм съсипала шансовете си някога да имам деца.


През 2017 г., дни преди да навърши 28, Колинс публикува книга с лични есета, озаглавено „Нефилтрирано: без срам, без съжаления, само аз“. Част от страниците са посветени на отчуждението между нея и баща ѝ, като описва подробно как голяма част от вътрешната ѝ несигурност произтичат от неразрешени проблеми с него.

В отворено писмо до Фил Колинс, което тя включи в книгата си, тя пише: „Уча се как да приема твоите действия и да изразявам на глас как те ме накараха да се чувствам. Приемам и почитам тъгата и гнева, които изпитвах по отношение на нещата, които си направил или не си направил, които си ми дал или не“.

Катарзисът ѝ под формата на писмо представлява и нейният път към прошка. „Прощавам ти, че невинаги беше до мен, когато имах нужда, и че не беше бащата, когото очаквах... Прощавам грешките, които си допуснал“, пише още актрисата.

Днес Колинс има успешна кариера в киното: номинация за Златен глобус, няколко хитови филма, главна роля в сериала „Емили в Париж“ на Netflix. Но не преди да предприеме необходимите стъпки, за да прости на баща си и да бъде в мир със себе си – включително осъзнаване на болката и грешките на своя баща.

Така бавно, но сигурно отношенията на баща и дъщеря започват да се подобряват.

По случай 71-вия рожден ден на Фил Колинс тази година актрисата публикува снимка с умилително описание в официалния си профил в Instagram.

 

Лили Колинс се омъжи в приказна рокля на Ralph Lauren