Звезди

Лизо обяви, че "напуска" заради лъжите срещу нея в публичното пространство

Попзвездата е обвинена в сексуален, религиозен и расов тормоз и за ... дискриминация по отношение на теглото

Лизо обяви, че "напуска" заради лъжите срещу нея в публичното пространство

Лизо, Бионсе и Адел на 65-та церемония на награди „Грами”

 Снимка: Francis Specker/CBS via Getty Images

Американската певица Лизо, която от няколко месеца е обвинявана в тормоз от бивши танцьорки от екипа й, обяви с публикация в Инстаграм, че "напуска" заради "лъжите", изричани срещу нея, но не поясни какви са намеренията й, съобщиха АФП и BBC

Изморих се от това да приемам как всеки в живота ми и в интернет ме дърпа в калта, написа 35-годишната афроамериканка, чието истинско име е Мелиса Вивиан Джеферсън.  Напускам, написа тя в публикацията, в която не уточнява откъде се оттегля – от музикалната индустрия, от социалните медии или другаде. 

Лизо, която е обожавана от почитателите си заради защитата на хората с наднормено тегло и самооценката си, бе обвинена в тормоз и дискриминация от бивши танцьори от екипа й, които внесоха миналата година жалба в съда срещу нея. 

В четвъртък певицата се изяви на събитие от предизборната кампания на президента на САЩ Джо Байдън в Ню Йорк. Адвокат на вносителите на жалбата критикува Демократическата партия на САЩ за поканата към певицата да участва в събитието за набиране на средства за кампанията на Байдън, съобщи "НюзНейшън".

Всичко, което искам да правя, е музика и да карам хората да се чувстват щастливи, написа в петък Лизо. Но започвам да вярвам, че светът не ме иска, добави тя в публикацията в социалната мрежа. Певицата допълни, че постоянно се изправя срещу лъжи и подигравки за външния си вид. 

Певицата с мощен глас е родена в Детройт и израснала в Хюстън. Тя стана известна през 2019 г. със соул и рап изпълнения. Миналата година Лизо бе удостоена с награда "Грами" за най-добър запис на годината за песента си About Damn Time. Тя е световен посланик на т.нар. боди позитивизъм, според който всеки трябва да се гордее с визията, която има.