Звезди

Марго Роби, Кейт Бланшет и визията middle aged Barbie

Марго Роби, Кейт Бланшет и визията middle aged Barbie


Кейт Бланшет и Марго Роби на австралийските филмови награди в Gold Coast.

Снимка: Chris Hyde/Getty Images for AFI 

Кейт Бланшет се появи с впечатляващ розов тоалет като middle aged Barbie, за да връчи на Марго Роби наградата Trailblazer на Академията за филмово изкуство и наука на Австралия (AACTA).

"Ако ме попитате, когато растях, кой е любимият ми актьор, отговорът ми винаги е бил и ще бъде Кейт Бланшет", каза Марго, след като прие златната статуетка. "Обожавам те отдалеч, откакто се помня. Да те обожавам сега от такава близост е наистина зашеметяващо."

Филмът "Барби" - една от най-касовите продукции за миналата година, беше награден в категорията Международен филм, като приза за най-добър филм и най-добра актриса получи Марго Роби, а Райън Гослинг спечели наградата за най-добър актьор в поддържаща роля. Марго Роби получи и наградата Trailblazer (или "Новатор на годината“) за 2024 г. за постиженията си както пред, така и зад камерата, благодарение на продуцентската си компания LuckyChap. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AFI | AACTA (@aacta)

 

Марго Роби не в списъка с номинациите за "Оскар", което предизвика недоумение в част от филмовата индустрия. Райън Гослинг, който бе номиниран за най-добра поддържаща мъжка роля във филма, изрази разочарованието си, че Американската академия за филмово изкуство и наука не е оценила приноса на Марго Роби и режисьорката Грета Геруиг.  " 

Междувременно в Холивуд...

Кристофър Нолан спечели голямата награда на американската Гилдия на режисьорите за историческия епос "Опенхаймер", която се приема за надежден барометър за предстоящите "Оскари". Лауреатът в тази категория се избира от членове на Американската академия за кинематографично изкуство и наука, които са от Гилдията на режисьорите. 

Останалите режисьори, номинирани тази година за наградата на Гилдията, бяха Мартин Скорсезе за "Убийците на цветната луна", Грета Гъруиг за "Барби", Йоргос Лантимос за "Клети създания" и Александър Пейн за "Заседналите". 

Марго Роби, Кейт Бланшет и визията middle aged BarbieРежисьорката Селин Сон спечели наградата "Майкъл Аптед" на Гилдията на режисьорите за първи пълнометражен игрален филм с "Минали животи". Наградата за документален филм беше присъдена на Мстислав Чернов за "20 дни в Мариупол". 

Гилдията на режисьорите присъжда награди и в категории за телевизионни продукции - епизод от "Последните оцелели", режисиран от Питър Хоър, беше отличен за драматичен сериал, а епизод от "Мечката", режисиран от Кристофър Соърър - за комедиен сериал.