Звезди

Мария Бакалова – първата българка с номинация за "Златен глобус"

Поредно признание

Мария Бакалова – първата българка с номинация за "Златен глобус"

Снимка: Instagram @mariabakalovaofficial

Мария Бакалова заслужено получи номинация за "Златен глобус", с което става първата българка, която получава подобно признание. Тя ще се конкурира с Аня-Тейлър Джой, Розамунд Пайк, Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл.

Тя вече получи поредица от награди в САЩ и с тази номинация прави още една стъпка към следващите големите филмови награди. Българската актриса е на първо място в класацията на Variety, с която се обявяват прогнозите за тазгодишните награди „Оскар“.  След номинацията за "Златен глобус" Мария Бакалова има огромни шансове да получи и номинация за поддържаща женска роля от филмовата академия.

Младото момиче предизвика истинска сензация в Холивуд след участието си в продължението на „Борат“ и пред Vogue тя признава, че филмът е преобърнал живота й и дори в най-смелите си мечти не си е представяла, че ще й се случи всичко това.

Номинациите в различните категории на 78-ото издание на наградите "Златен глобус" бяха обявени от актрисите Сара Джесика Паркър и Тараджи Хенсън. Филмите, сериали, актьори и творци, които ще се борят за отличията, са посочени от 90-те членове на Асоциацията на холивудската чуждестранна преса (HFPA).  Церемонията ще се проведе на 28 февруари едновременно в Лос Анджелис и Ню Йорк и ще бъде излъчена онлайн.  Тази година с наградата на името Сесил Б. Демил ще бъде удостоена актрисата Джейн Фонда, икона в Холивуд и социална активистка.

 

От Dior избраха Мария Бакалова