Звезди

Мария Бакалова със специално интервю и фотосесия за GQ

Под светлините на прожекторите

Мария Бакалова засне поредна красива фотосесия и даде специално интервю за британското издание GQ. Още в увода на материала журналистът Стюарт Маккърг пише, че колкото и невероятен да е Саша Барън Коен във втория филм „Борат“, то неизвестната досега 24-годишна българка е „откраднала шоуто“ с ролята си на Тутар Сагдиев. А доказателство за това са номинациите й за БАФТА и „Оскар“. Затова и разговорът започва именно с това как е научила за номинацията си от Академията по време на снимките на новия си филм в Лондон. „Знаех, че в 12.20 часа ще обявят номинираните, но не исках да гледам. Снимахме сцена от филма и ръцете ми трепереха през цялото време“, разказва Мария, която наблюдавала как всички гледат в телефоните си точно в този час и никой нищо не казвал. Докато към нея не се приближил Джъд Аптоу, който й съобщил новината и всички изпаднали във възторг.

„Беше още по-ценно, че можех да го споделя с повече хора.“

Мария отново припомня как не е имала представа за какво се явява на прослушване и когато разбрала, че филмът, за който се явява е комедия, се изплашила, защото преди това е играла единствено драматични роли. Добавя към това и чуждия език, играта с реални хора, импровизациите, но нито едно от тези неща не я отказва, а фактът, че докато не среща Саша Барън Коен за първи път на живо, не е гледала „Борат“ преди това, приема като предимство.

Младата актриса разказва и как се е подготвяла за ролята, като понякога носела риба или сирене в джобовете си, за да мирише лошо – и по време на репетициите, и по време на снимките. Когато получава ролята, още в Бългaрия започнала да се храни обилно и да тренира, защото била по-слаба, отколкото си представяла Тутар. Мария неведнъж е споделяла, че е трябвало да пусне и космите си навсякъде, за да бъде по-автентична. Малко преди прослушването си в Лондон, направила така, че дори ноктите й да бъдат мръсни, неподдържани, защото преди това за друга роля се налагало да бъде с перфектен маникюр.

„Моят мениджър Юлиан дори ми каза: „Опитай се да не си взимаш душ“, а аз отвърнах: „Как така? Имам полет и трябва да съм сред хора.“ Затова решила да си направи смес от ужасни миризми (оцет, пържен зехтин, лук, яйца, валериана и риба) в бутилка, която носела със себе си в самолета. И когато проверяващият ръчния й багаж, поискал да разбере какво е това, тя го излъгала, че има проблеми със сърцето и това е нейното спасение, за да не отвори бутилката.

А съдържанието й изляла върху себе си непосредствено преди прослушването. „Мисля, че винаги ще ме запомнят с това. Повярвайте ми, миришех толкова зле, че можех да разплача всекиго“, връща се към прослушването Мария.

24-годишната българка споделя пред GQ и колко трудно е да работиш по филм, който се прави почти без сценарий. „Аз съм работохолик, перфекционист и работя като луда. Буквално с 2 – 3 часа сън. Това ми беше достатъчно“, казва тя, защото искала да се подготвя възможно най-добре, въпреки че в нито един момент от снимките не се знаело как ще реагират реалните хора, които участват в него.

Най-приятно я изненадала Джанис Джоунс, жената, която се опитва да дава насоки на Тутар за това как да бъде независима. „Във филма често повтарях едни и същи неща, като това, че гърдите ми ще ме спасят от удавяне. А тя само ме слушаше и се опитваше да ми обясни: „Не, скъпо момиче. Това не е начинът, по който се движи света.“ Мария Бакалова за пореден път споделя, че най-стресираща за нея си остава сцената с Руди Джулиани, за която също се подготвяла почти денонощно и до последна била изключително притеснена и нервна. Освен това той отказал да си направи тест за Covid-19, така че освен всичко друго, тя трябвало да се бори и със страха, че можел да я зарази с вируса. Страх, който се появил и при посещението й в Белия дом, където никой не носел маска, но пък денят, прекаран там, със сигурност си заслужавало риска.

В момента младата актриса снима новия си филм в Лондон – The Bubble, в който си партнира със звезди като Педро Паскал и Дейвид Духовни. Роля, която получава след излизането на „Борат 2“. „Надявам се, че това ще бъде един от примерите, при които кастинг режисьорите и продукциите ще обръщат повече внимание на различни актьори от цял ​​свят и ще отворят врати за по-разнообразен актьорски състав. Щастлива съм, че във филма, по който работим в момента, има толкова различни лица, толкова различни гласове, толкова различна среда. И в същото време се усещаме свързани, защото всички тези различия всъщност ни обединят.“

 

Мария Бакалова отново ослепителна в Dior