Звезди

Мери Джей Блайдж с награда „Икона“ на Билборд

Билборд присъжда това отличие от 11 години насам

Мери Джей Блайдж с награда „Икона“ на Билборд

Мери Джей Блайдж на Супербоул 2022
Снимка: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation

Ар-ен-би певицата Мери Джей Блайдж ще бъде почетена с наградата "Икона" на музикалните отличия на "Билборд". Десеткратната лауреатка на "Билборд" ще пее на шоуто в Лас Вегас на 15 май, предаде БТА.

"Билборд" присъжда наградата "Икона" от 11 години. Отличието е  признание за изключителни изпълнители с голямо влияние в музиката и със забележителни постижения в класациите. Сред предишните лауреати на „Билборд“ в секцията „Икона“ са Нийл Даймънд, Стиви Уондър, Принс, Дженифър Лопес, Селин Oион, Джанет Джексън, Марая Кери, Гарт Брукс, Пинк.

"Да бъда призната по този начин и точно сега с наградата "Икона" на "Билборд" е невероятна чест, която ме изпълва със смирение. Кариерата ми е такова невероятно и неочаквано пътешествие с много завои в посоки, които никога не съм си представяла, като актьорство, продуциране, бизнес, а сега дори и собствен музикален фестивал. Но винаги по един или друг начин съм се връщала към първата си любов – музиката“, каза Мери Джей Блайдж.

През 1995 г. тя печели наградата на "Билборд" за ар- ен- би албум на годината, а през 2006 г. получава 9 награди. Блайдж спечели и 9 награди "Грами". През 2017 г. тя стана първият човек в историята на наградите Оскар с номинация за актьорско майсторство и авторство на песен в една и съща година за филма "Mudbound".

4 албума на певицата са оглавявали класацията "Билборд 200" ("Share My World", "Love & Life", "The Breakthrough" и "Growing Pains"). На чело на "Билборд Хот 100" е бил и сингълът на Мериш Джей Блайдж "Family Affair“. Тя е седмата жена, която получава наградата "Икона".

Уикенд е с най-много  - 17 номинации за музикалните награди на "Билборд".

Вижте как блесна Мери Джей Блайдж на Супербоул: