Звезди

Мик Джагър отпразнува края на локдауна

Той си партнира с Дейв Гроп от Foo Fighters

Мик Джагър отпразнува края на локдауна

снимка: Marcel Antonisse - Anefo

Мик Джагър изненада всички, след като преди ден качи в своя YouTube канал песен, посветена на края на локдауна – Easy Sleazy. Песента е записана с Дейв Грол, бившия барабанист на Nirvana и основател на Foo Fighters.  

Фронтменът на Rolling Stones празнува края на строгите мерки във Великобритания, които бяха в сила в продължение на месеци. Той написа в Twitter: "Исках да споделя тази песен, която написах по повод края на локдауна, с малко от така необходимия ни оптимизъм. Благодаря на Дейв Грол за това, че беше зад барабаните и на китарата – беше много забавно да работя с него. Надявам се всички да се насладят на Eazy Sleazy".

Дейв Грол пък заяви, че според него парчето без съмнение ще бъде песента на лятото и добави: "Трудно е да се изрази с думи какво означава записването на тази песен със сър Мик Джагър. За мен това беше повече от сбъдната мечта! Точно когато си помислих, че животът ми не може да стане по-шантав..."

Музиката и текстът зареждат с настроение, а парчето е записано в различни локации – сър Мик Джагър работи в дома си в Англия, а Дейв Грол – в студио в Лос Анджелис.

Rolling Stones отмениха световното турне и концертите през 2020 заради пандемията от коронавируса, но през април миналата година групата издаде нова песен – Living In A Ghost Town, първата им нова оригинална музика от 2012 г., завършена в условията на изолация.   

 

Мик Джагър рецитира поема в чест на "любимата дама" на англичаните