Звезди

Мълчаливият протокол на Бъкингамския дворец

Всяка неловка ситуация има изход, но той трябва да е намекнат деликатно.

Мълчаливият протокол на Бъкингамския дворец

Всяка неловка ситуация има изход, но той трябва да е намекнат деликатно. Познавачи на кралските особености разкриват тайния език на Кралица Елизабет II: завърти ли си брачната халка, това е знак за сътрудницитеѝ, че разговорът ѝ е скучен и трябва да приключва. А завърти ли я енергично, значи трябва да приключи веднага.

Дамската чанта, която Кралицата носи абсолютно винаги със себе си, също е огромно изразно средство в тайния език на кралската особа. Нерядко съдържанието на чантата е предизвиквало любопитни погледи и тълкувания, но и до днес не е ясно какво държи Кралицата вътре. Смята се, че червилото, огледалце, подсладителите за нейния чай, мента и химикалка са някои от основните неща, които Кралицата носи винаги със себе си.

Известно е, че главата на британската монархия е била страстен любител на чантите, и имала над 200 от една любима марка. Красивите чанти, обаче, са и доста загадъчни и носят тайни послания на персонала ѝ, без тя да изрече и дума.

Според The ​​Telegraph, ако Нейно Величество иска да приключи вечерята след пет минути, всичко, което трябва да направи, е да постави чантата си на масата.

Ако Елизабет II носи чантата на лявата си ръка и я прехвърли на дясната, това е знак, че иска разговорът да приключи, разказва кралският историк Хюго Викер. Този дискретен сигнал ще насърчи персонала да прекрати разговора, като отведе Кралицата или каже, че тя бърза за друга среща.

Ако някога Кралицата остави чантата си на пода, това е знак, че иска веднага да си тръгне.

 

Сбогом, Лилибет!