Звезди

Модна икона: Джулия Робъртс в „Нотинг Хил“

Стилът на Скот e за всяка жена – ретро очилата, белите тениски и панталони на райета – изглежда истински и близък, точно защото е такъв.

Модна икона: Джулия Робъртс в „Нотинг Хил“

 (Photo by Ronald Siemoneit/Sygma/Sygma via Getty Images)

Навремето някои сериозно подценихме стила на Джулия Робъртс в „Нотинг Хил“. Джулия Робъртс е особено вдъхновяващ моден образ от 90-те, от който и с днешна дата има какво да научим. Въпреки че е холивудска филмова звезда, Скот е влюбена в маратонките Vans Old Skool, кожените якета и баретите.

 

С френските плитки и бунтарската си визията, Ана днес силно ни напомня на Ру, изиграна от Зендая в сериала „Еуфория“с винтидж якето на Jean Paul Gaultier, към което често поглеждаме, когато става дума за стил. Стилът на Скот e за всяка жена – ретро очилата, белите тениски и панталоните на райета – изглежда напълно автентичен, точно защото е такъв. Робъртс носи дрехите, с които пристига на снимачната площадка и в ключовата сцена в книжарницата, тъй като усеща, че дрехите на Анна е важно да бъдат максимално естествени за сцената с последвалата емоционална изповед. За Джулия това са джапанки и комплект блуза и жилетка в бебешко синьо. И едва ли никой може да я съди за тази й приумица.

 

Без съмнение, стилът от романтичните комедии от 90-те и 2000-та година е част от културата и винаги ще гледаме на него с доза носталгия. Ани Хол, изиграна от Даян Кийтън, винаги ще бъде възхвалявана за това, че адаптира мъжките дрехи в женския гардероб по особено умел начин. Али Макгроу в ролята на Дженифър Кавилери прави реверанс към класическото бежово палто, а Рене Зелуегър в образа на Бриджит Джоунс винаги ще ни напомня за памучните кюлоти, в които се чувства добре в кожата си.

 

Има нещо брилянтно и непретенциозно в стила на Джулия Робъртс в „Нотинг Хил“. Очакваме от Скот да влезе в режим на филмова звезда във всеки един момент, но тя се чувства по-добре в кожата си със свободни ризи, отколкото с официални рокли за Червения килим. Важното е,  че всеки, който обича добствения си стил и е заклет фен Vans, ще я разбере добре.

Всички обичат Джулия Робъртс