Звезди

Педро Алмодовар с критика към Уил Смит: Не защитаваш семейството си с юмруци

Режисьорът на „Паралелни майки“ Педро Алмодовар, чийто филм Parallel Mothers беше номиниран за две награди "Оскар", също не остана безразличен към случилото се и заяви позицията си. Пред изданието “Indiewire” той споделя виждането си няколко дни след събитието си.

Педро Алмодовар с критика към Уил Смит: Не защитаваш семейството си с юмруци

снимка: Ruben Ortega/ Wikimedia commons

Звучният шамар, който Уил Смит удари на Крис Рок по време на церемонията по раздаването на наградите "Оскар", все още отеква и е тема за разговор и безброй интерпетации.

Режисьорът на „Паралелни майки“ Педро Алмодовар също не остана безразличен към случилото се и заяви позицията си. Пред изданието “Indiewire” той споделя виждането си няколко дни след събитието.

„Не мога да приема това, което видях и чух. Както по време на инцидента, така и в последвалата благодарствена реч на Смит – реч, която много наподобяваше на лидер на култ. Не защитаваш семейството си с юмруци и, не, дяволът не се възползва от ключови моменти, за да си свърши работата.”

Случилото се породи противоречиви чувства. Според мнозина, тревожното е, че първоначално изглежда сякаш Смит приема шегата, тъй като се усмихва, но последвaлата му реакция говори друго.

Смит заяви, че Дензъл Уошингтън го е предупредил след шамара, като е казал: „В най-напрегнатия момент бъди внимателен. Тогава дяволът идва за теб.”

„Дяволът всъщност не съществува“, пише Алмодовар. „Това беше фундаменталистка реч, която не трябваше нито да чуваме, нито да виждаме. Някои твърдят, че това е бил единственият истински момент на церемонията, но те говорят по-скоро за едно чудовище без лице - социалните мрежи. За тях, гладни за зрелища, това несъмнено беше голямото събитие на вечерта."

Продължава на следващата страница...


Режисьорът разказва, че прекарва в „Dolby theatre“ почти пет часа, тъй като присъства на церемонията по връчването на наградите в осем категории, което според него се дължи на необходимостта на „Ей Би Си“ да „привлече зрители, които се отегчават до смърт, ако не видят известно лице".

Освен това Алмодовар споделя, че е с ужасно главоболие, което се опитва да притъпи, както и да се стопли, тъй като в залата е студено. Той разказва, че Никол Кидман и Пенелопе Крус дори се наложило да гледат церемонията загърнати със саката на съпрузите си.

Това, което му носи истинско удоволствие обаче, е срещата му с таланти като Хавиер Бардем и Ал Пачино.

„Казах му: „Ти си Ал Пачино. Аз съм Ал Модовар."

" Хавиер избухна в смях. Мисля, че това е най-тъпата шега, която съм казвал някога."

Топ 5 от най-добрите филми на Педро Алмодовар