Звезди

Приказните рокли, които ни впечатлиха на British Fashion Awards 2023

Истинско празненство на стила и елегантността, където всяка рокля беше произведение на изкуството, а всяка личност излъчваше своя неповторим шарм.

Приказните рокли, които ни впечатлиха на British Fashion Awards 2023

Anne Hathaway
Photo by Gareth Cattermole/Getty Images

Royal Albert Hall в Лондон беше домакин на наградите за мода 2023, които отпразнуваха най-добрите от най-добрите в модата тази година. Церемонията по награждаването беше изпълнена със звезди, като присъстваха опитни и утвърдени дизайнери, както и новатори, прекрачващи границите. Събитието беше представено от Pandora в партньорство с фондация British Fashion Council, подчертавайки важността на сътрудничеството и подкрепата в рамките на модната индустрия.

Роузи Хънтингтън-Уайтли открадна шоуто на Британските модни награди 2023 със зашеметяваща бяла рокля. 

Кейт Мос, емблематичният британски супермодел, избра класическа черна визия проектирана от David Fielden и е олицетворение на елегантността с пелерина на YSL.

Амал Клуни направи смел избор от червена рокля с дълбоко деколте и висока цепка, проектирана от Atelier Versace. Гуинет Полтроу представи своята уникална интерпретация на модата с изискана и модерна рокля на Valentino.

Сърцата на модните ентусиасти забиеха по-силно при появата на Ан Хатауей с рокля от Valentino и Никол Шерцингер с рокля Patrick McDowell, които не само представиха своята уникална модна визия, но и внушително демонстрираха своята индивидуалност в стила. 

Върховата точка на събитието беше връчването на престижната награда "Дизайнер на годината" на Лондонската модна седмица на Джонатан Андерсън от Loewe, чиято творческа гения и иновации в модния свят го превърнаха в неоспорим символ на стил и изтънченост. Джонатан Андерсън е британски моден дизайнер, който си е направил име в индустрията с уникалните си и иновативни дизайни. Той е роден в Северна Ирландия през 1984 г. и учи мъжко облекло в Лондонския колеж по мода. След като завършва, той стартира свой собствен лейбъл J.W. Anderson, през 2008 г., който бързо печели признание със своите авангардни дизайни и нетрадиционен подход към модата. Кариерата на Андерсън е белязана от поредица от високопоставени сътрудничества с марки като Versace, Topshop и Uniqlo, както и от назначаването му за творчески директор на испанската луксозна модна къща Loewe през 2013 г.

 

 

Не можем да пропуснем да отдадем заслуженото внимание и на модела на годината – Палома Елсесер. Кариерат на американския модел, започва през 2015 г., когато тя е открита от гримьора Пат Макграт, която я представя в кампания за нейната козметична линия. Оттогава Палома Елсесер се превърна във видна фигура в модната индустрия, известна със своя поразителен външен вид и отдаденост на разнообразието и позитивизма на тялото. Работила е с големи модни марки като Fenty Beauty, Nike и Glossier и е била представена в множество списания, включително Vogue и Harper's Bazaar.