Звезди

Принцесата на Уелс се лекува от рак

„За всички, които се сблъскват с това заболяване, независимо от формата му, моля, не губете вяра и надежда. Вие не сте сами.“

Принцесата на Уелс се лекува от рак

Снимка: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Катрин, принцесата на Уелс, съобщи във видеообръщение, че има рак и се подлага на химиотерапия, предадоха световните осведомителни агенции. Той идва след седмици на спекулации, разпространявани в социалните медии, относно нейното местонахождение и здравословно състояние, след като през януари беше хоспитализирана за  коремна операция, без да се уточнява каква. 

От изявлението става ясно, че при интервенцията не е било известно, че има такъв проблем, той открит при тестовете след това. 

„Медицинският ми екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и в момента съм в ранните етапи на това лечение", заявява принцесата. 

Тя споделя също, че  това е било „огромен шок" след „невероятно трудни няколко месеца“. Принцесата помоли за „време, пространство и уединение“, докато се лекува.

Подробности за рака не се съобщават, но дворецът Кенсингтън заяви, че е убеден, че принцесата ще се възстанови напълно. „Добре съм и ставам все по-силна с всеки изминал ден“, заяви Катрин и добави, че мисли за всички, засегнати от  болестта.

„За всички, които се сблъскват с това заболяване, независимо от формата му, моля, не губете вяра и надежда. Вие не сте сами.“

Дворецът Кенсингтън също така съобщи, че причината за отсъствието на принц Уилям от панихидата на крал Константин е било свързано с  поставената диагнозата рак на Катрин. Видеото с принцесата е заснето в сряда от BBC Studios, заявиха от двореца Кенсингтън. 

Миналия месец беше обянето, че крал Чарлз Трети се лекува от неуточнен вид рак, който е бил диагностициран по време на процедура за преглед на доброкачествено уголемена простата. 75-годишният Чарлз се оттегли от публичните си задължения, докато се лекувак, въпреки че често се появява на снимки от срещи с държавни служители и високопоставени лица и дори е забелязан да ходи на църква.