Звезди

Сара Фъргюсън за шока след втора диагноза за рак

Принцесата на Уелс и кралят също обавиха, че се подлагат на процедури

Сара Фъргюсън за шока след втора диагноза за рак

Сара Фъргюсън, херцогиня на Йорк, и принц Андрю на Royal Ascot на пистата Ascot Racecourse през 2019 г.<br /> <br /> Снимка: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images&nbsp;

Бившата съпруга на британския принц Андрю и херцогиня на Йорк  е диагностицирана с рак на кожата, съобщиха световните агенции. 64-годишната Сара Фъргюсън се подложи на лечение за рак на гърдата миналата година, след като беше диагностицирана през юни. Сега херцогинята на Йорк е диагностицирана със злокачествен меланом, след като са й били отстранени няколко бенки по време на реконструктивна операция след направената й мастектомия.  

В публикация в Instagram херцогинята на Йорк говори за своя "шок" от новата диагноза, но казва, че е в "добро настроение". Тя благодари за многобройните съобщения "с любов и подкрепа", съобщава BBC. Тя е третата кралска особа, която съобщава за медицински проблем или процедура.  

„Отделям малко време за себе си, тъй като бях диагностицирана със злокачествен меланом, форма на рак на кожата“, обяви тя днес.  

 

 

Според източници, близки до херцогинята, тя се е върнала във Великобритания, след като първоначално се е възстановявала в Австрия.  Втората диагноза рак в рамките на шест месеца очевидно е голямо предизвикателство, казват източници, но тя е издръжлив човек и получава грижите и подкрепата на семейството си, отбелязва британската медия и припомня, че Сара Фъргюсън до момента е показвала забележителна способност да се съвзема след трудности от всякакъв характер.    

Тя беше омъжена за херцога на Йорк, принц Андрю, в продължение на 10 години, преди да се разведат през 1996 г. Двамата имат две дъщери - принцеса Беатрис и принцеса Юджийн - и трима внуци и продължават да споделят общ дом, Royal Lodge - имот, собственост на Crown Estate в Windsor Great Park.

Принцесата на Уелс и кралят също имат здравословни проблеми 

В сряда дворецът Кенсингтън потвърди, че Катрин, принцесата на Уелс, ще остане в болница до две седмици, след като се подложи на планирана коремна операция, като интервенцията е била успешна.  Дворецът не разкри подробности, но беше уточнено, че случаят не е свързан с раково заболяване.  

Малко след това  Бъкингамският дворец съобщи, че кралят ще се подложи на лечение заради доброкачествено заболяване на простатата. Предполага се, че той е поискал да сподели диагнозата си с обществеността, за да насърчи други мъже, които имат симптоми, да се прегледат.