Звезди

След почетния „Аскеер“ - Мария Бакалова с още едно признание

Какво е то?

След почетния „Аскеер“ - Мария Бакалова с още едно признание

Снимка: Terence Patrick/CBS via Getty Images

Малко след като й бе връчен почетен „Аскеер“ за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда, младата актриса влезе в престижната класация на списание Forbes „30 под 30“. Това сподели самата Мария в профила си в социалните мрежи. „Безмълвна съм. Това е невероятно и съм изключително щастлива, че съм част от клас 2021 на Forbes." Всяка година изданието прави селекция на успешни млади хора, които са предприемчиви и иновативни в своята си област.

В поста си Мария Бакалова споделя, че е станала партньор с нейния продуцент Юлиан Костов като част от компанията JupiterLights Pictures.

„Развълнувани сме от всички вдъхновяващи оригинални филми и поредици, които искаме да създадем през следващите години, представяйки непознати славянски и балкански таланти. Искаме да се върнем към нашите митове и легенди, които са обичани от много хора по света и да направим нещо различно, което носи нашата балканска автентичност“, споделя 24-годишната българка, като допълва, че искат да премахнат етническите бариери по отношението на киното.

„Цял живот съм се опитвала, стремяла съм се да давам най-доброто от себе си, да уча, да работя, да се развивам, самоусъвършенствам, да не спирам, защото спреш ли – правиш стъпка назад, да вървя напред, да мечтая дръзко и високо. Но колкото и да си подготвен да сграбчиш твоя момент, това няма как да стане, без да ти бъде даден шанс за изява“, казва Мария в специално видео, в което благодари за наградата „Аскеер“.

Тя се дава от 2007 година – за творческа чест и принос в развитието на театралното изкуство, но не се присъжда всяка година, а при специални случаи.

"Мила Мария, моля Ви приемете този почетен "Аскеер" за това, че постигнахте нещо недостижимо до този момент за никой български актьор преди Вас. За това, че бяхте и ще бъдете оценявана от личности от световна величина, свързани с нашата професия и вече получихте най-висока оценка за Вашия труд и талант", пише в писмото, което Бакалова вече е получила, заедно със статуетката.

Останалите отличия ще бъдат връчени от фондацията "А`Аскеер" в театър "Българска армия" за 30-и път на 23 май 2021 г. в навечерието на празника на българската писменост, духовност и култура.

Вижте и цялото видео на Мария, в което благодари на най-важните хора в живота си: 

 

Мария Бакалова с главна роля в нов филм