Звезди

След премиерата на "Уонка": Тимъти Шаламе е опияняващ

Сам по себе си той е причина да гледаме филма...

След премиерата на "Уонка": Тимъти Шаламе е опияняващ

"Уонка"

Courtesy of Warner Bros. Pictures
 

Първите реакции след премиерата на "Уонка", предисторията на любимия "Чарли и шоколадовата фабрика", са налице с много суперлативи за Тимъти Шаламе в ролята на енигматичния Уили Уонка, пише Deadline. 

Музикалният фентъзи филм е базиран на класическата книга на Роалд Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“, която е обожавана от поколения деца и възрастни, и разказва предисторията на ексцентричния шоколатиер Уили Уонка, един от най-обичаните герои и от самия автор.

„Уонка" е печеливша конфекция, с перфектно количество чар, причудливост и трогателност, подсилени с въображение и ярки музикални изпълнения“, пише Кортни Хауърд. „Тимоте Шаламе е фабрика за харизма. Пълната му ангажираност е опияняваща“.  

Според Джърмейн Люсие от Gizmodo Шаламе „сам по себе си е причина да гледаме филма“ и е "безкрайно очарователен“. Той отбелязва, че филмът не е толкова добър, но музиката е прекрасна.   

Самият актьор сподели , че е взимал  уроци при водещ вокален педагог, докато се е подготвял да последва Джийн Уайлдър и Джони Деп и да се превъплъти в образа на играе младия изобретател и любител на шоколад Уили Уонка. 

"Беше плашещо, защото героят е обичан и хората са много внимателни по отношение на герои, които обичат, и са скептични , когато Холивуд прави римейк. Но смятам, че свършихме чудесна работа. Много съм щастлив и доволен от филма", каза Шаламе за Ройтерс на световната премиера на "Уонка" в Royal Festival Hall в Лондон във вторник.  

 

Актьорът, който е на 27 години, е работил с Ерик Ветро, вокален педагог на певци, сред които Ариана Гранде, Джон Леджънд и Кейти Пери.  

Съсценарист и режисьор на филма е Пол Кинг, направил и филма "Падингтън".

"Макар че "Уонка" не достига очарованието на филмите за Падингтън,  все пак е приятно сладко удоволствие. Тимъти Шаламе е очарователен и забавен, а умпа-лумпа на Хю Грант "открадва" всяка сцена, в която участва", коментира продуцентът и журналист Саймън Томпсън.  

 

 

Ето и още 8 филма, които очакваме в кината и в стрийминг платформите този декември

След премиерата на "Уонка": Тимъти Шаламе е опияняващ