Звезди

Теодора Духовникова: "Успехът на Мария Бакалова е успех на Мария Бакалова"

Актрисата с много точен коментар

Теодора Духовникова: "Успехът на Мария Бакалова е успех на Мария Бакалова"

Снимка: Диляна Флорентин/ "Нощта на театрите"

Вчера 24-годишната Мария Бакалова от Бургас беше номинирана за "Златен глобус", нещо, което за първи път българското момиче успява да постигне. Признание, което младата актриса получи след поредица от награди в САЩ. Успехът й обаче предизвика двуполюсни реакции в социалните мрежи, което показа, че освен от футбол и политика, явно разбираме и от кино. Един от най-точните коментари във фейсбук за Мария Бакалова беше на друга не по-малко талантлива актриса – Теодора Духовникова. Ето какво написа тя в личния си профил:

О, не. Започнаха някакви ужасни откровения в бг фейса, кой бил първи насърчил Мария Бакалова, кой я бил окуражил, кой я бил всъщност препоръчал, кой я бил всъщност лично запознал с Юлиан Костов и после.... Недейте, наистина. Успехът на Мария Бакалова е успех на Мария Бакалова. На нейния талант и на нейната карма. Няма нужда от това. И друго си мисля – всички, които бяха потресени от липсата на “високо качество” у Борат 2... Ами да. Може и така да е, но киното винаги е било и ще бъде някаква лична емоция, в която основната роля все пак има зрителят. То за него всъщност е измислено киното (нищо че част от кино дейците у нас упорито твърдят, особено напоследък, че зрителите нямат значение). Та когато публиката се развълнува и те вземе на ръце (а също и моментът, съдбата, политическата адженда дори, няма значение) и когато тази публика е навсякъде по света и когато и критиците усетят, че ролята ти вълнува и е в точното време на точното място – тогава с много талант и много късмет се ражда това, което днес празнуваме!

Go, go , Мария Бакалова !

Голямо си вдъхновение!

Благодаря за емоцията.

Самата Мария написа в Инстаграм профила си, че е шокирана от номинацията си. "Аз съм най-щастливият човек на света и се надявам това признание да привлече внимание и към други мои изключително талантливи колеги в България и Източна Европа", пише още тя. 

 

Прогнози за Оскарите: Мария Бакалова с най-голям шанс за номинация