Звезди

Тилда Суинтън, Дейвид Бекъм и други звезди отдадоха почит на Елизабет II

„Всички искаме да сме тук заедно, преживеем нещо, с което отбелязваме невероятния живот на нашата кралица“, каза Бекъм.

Тилда Суинтън, Дейвид Бекъм и други звезди отдадоха почит на Елизабет II

Дейвид Бекъм, който изчака 12 часа на опашка, за да отдаде почит на кралица Елизабет II. 

Dursun Aydemir/Anadolu Agency via Getty Images


 

Хиляди британски поданици и международни гости пристигнаха на тълпи, за да отдадат последна почит в Уестминстър Хол, където лежи ковчегът на покойната кралица. Най-дългото отчетено време, прекарано на брега на река Темза, е цели 24 часа, а в събота крал Чарлс III и принц Уилям се разхождаха сред хората.

Актрисата Тилда Суинтън, която наскоро беше на филмовия фестивал във Венеция, беше забелязана на опашката, като не е ясно колко дълго е чакала. Тя е  познавала лично принцеса Даяна от училището за момичета West Heath в Кент.

 

Дейвид Бекъм изчака 12 часа, за да отдаде почит Елизабет II. Той бе облечен в класически британски стил - костюм с шапка и чадър. Бившият капитан на националния отбор по футбол на Англия си говореше с хората около себе. 

„Всички искаме да сме тук заедно, всички искаме да преживеем нещо, с което отбелязваме невероятния живот на нашата кралица“, каза на журналистите звездата на английския футбол. Той разказа и какво е да чакаш в продължение на толкова часове.

 

Има обаче и втора опашка, която е за обществени и политически лица, както и за знаменитости. Това породи критики от страна на обикновените поданици, които нямат достъп до VIP опашката. Докато те са изправени пред 24-часово чакане на опашка, депутатите могат да се наредят на по-късата опашка покрай тях и дори да доведат до четирима гости със себе си. 

В туитър се появиха множество постове като този: "Известните личности, които ползват "бързата" опашка са срам за нас. Браво на Дейвид Бекъм!".