Звезди

Уил Смит получи десетгодишна забрана за присъствие на "Оскарите"

Ходът беше обявен след среща на Борда на управителите на академията, на която беше обсъден отговорът на действията на Смит.

Уил Смит получи десетгодишна забрана за присъствие на "Оскарите"

Снимка: Neilson Barnard/Getty Images

Филмовата академия на Холивуд забрани на актьора Уил Смит да посещава церемониите по връчването на наградите "Оскар" в следващите десет години, съобщи "Ройтерс". Причината е поведението му на тазгодишното раздаване на наградите, на което удари шамар на комика Крис Рок, след като комикът се пошегува с прическата на съпругата му Джейда Пинкет Смит.

Ходът беше обявен след среща на Борда на управителите на академията, на която беше обсъден отговорът на действията на Смит.

"Церемонията по връчването на 94-те Оскари трябваше да бъде да бъде празник на хората от Гилдията, които свършиха невероятна работа през тази изминала година, но тези моменти бяга засенчени от неприемливото поведение, демонстрирано на сцената от господин Смит", се казва в изявление на академията.

"Приемам и уважавам решението на академията" каза Смит в свое изявление.

Академията също така се извини за начина, по който е реагирала на ситуацията и че е позволила на Смит да остане в залата и да приеме наградата за най-добър актьор.

Забраната означава, че актьорът няма да може да връчи една от големите награди на церемонията следващата година, каквато е традицията за спечелилите отличието. Академията изрази "дълбока благодарност" към Крис Рок, който според нея успял да запази самообладание в "извънредна ситуация".

В изявлението на академията не се споменава дали Уил Смит ще може да бъде номиниран за "Оскар" в продължение на следващите 10 години, нито дали ще му бъде отнета наградата. АП припомня, че "Оскарите" на изключените от организацията Харви Уайнстийн и Роман Полански не са отнети, съобщава БТА.

Педро Алмодовар с критика към Уил Смит: Не защитаваш семейството си с юмруци