Звезди

Започна делото на Джони Деп за домашно насилие

Актьорът съди Амбър Хърд за $ 50 млн за клевета, опетнила името му

Започна делото на Джони Деп за домашно насилие

Джони Деп пред съда във Феърфакс
Снимка: Paul Morigi/Getty Images

Тръгна дългоочакваното дело на Джони Деп, в което той се опитва да изчисти името си от обвиненията в домашно насилие. В понеделник започна изборът на съдебни заседатели и прилагането на списък на свидетели и доказателства по казуса.

Джони Деп съди бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета, защото го обвини в домашно насилие в публикация за вестник  "Вашингтон пост" от 2018 г. Тогава актрисата се представи като жертва на домашно насилие, макар в публикацията да не се споменава името на Джони Деп. Според него обаче, думите на Хърд ясно показват кого има предвид. Актьорът отрича обвиненията, че е удрял или посягал на тогавашната си съпруга.

Делото на Джони Деп предизвика широка обществена реакция в САЩ. Пред съда във Феърфакс, Вирджиния - десетина жени излязоха с плакати "Справедливост за Джони" и развяха пиратски знамена като символична подкрепа на любимия образ на Джак Спароу, който Джони Деп изигра толкова добре в "Карибски пирати".

И Деп, и Хърд представиха дълги списъци с потенциални свидетели, които биха могли да бъдат изслушани по делото. В листа на Хърд е и бившият й приятел и главен изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, с когото Амбър си е разменила съобщения за Деп.

има още...


В Съда във Феърфакс се гледат основно дела срещу престъпници, отбелязва Ройтерс, а според правилата Деп и Хърд нямат право да позират за снимки или да дават автографи на територията на съда. Очаква се делото да е продължително, поради липсата на достатъчно доказателства.

58-годишният Деп съди бившата си съпруга за $50 млн. Според актьора, клеветата, че е упражнил домашно насилие над Амбър Хърд е накърнило актьорската му кариера и репутацията му. Кино звездата настоява, че обвиненията срещу него целят „да се създаде положителна публичност за г-жа Хърд с цел развитие на кариерата й“.

Актрисата от своя страна ще твърди пред съда, че е защитена или „имунизирана“ от отговорност, тъй като нейната публикация от 2018 г. относно домашното насилие се занимава с въпрос от обществен интерес. „Никога не съм го посочвала изрично с конкретно име. По-скоро

"... написах за цената, която жените плащат, за да говорят срещу мъжете, които имат власт. Продължавам да плащам тази цена".

Но се надявам, когато този случай приключи, да мога да продължа напред, както и Джони“, каза Хърд в изявление от събота.

Вестник Washington Post не е обвиняем в процеса.