Звезди

Зендея поставя рекорди с втората си награда "Еми"

Зендея влезе в историята – отново – като спечели наградата Еми за главна женска роля в драматичен сериал за изпълнението си в „Еуфория“.

Зендея поставя рекорди с втората си награда "Еми"

Снимка: Instagram @zendaya

Зендея влезе в историята – отново – като спечели наградата "Еми" за главна женска роля в драматичен сериал за изпълнението си в „Еуфория“.

Тя стана най-младата актриса печелила Еми с „Еуфория“ през 2020 г., а сега, на 26 години, Зендая е най-младата актриса, печелила две статуетки, както и първата чернокожа жена, отличена с "Еми" за главна женска роля в драматичен сериал два пъти.

По време на речта си тя благодари на актьорския състав и екипа на „Еуфория“, както и на тези, които са споделили с нея своите лични истории с наркотиците.

Зендея победи доста сериозна група от конкуренти в тази категория, включващи Джоди Комър (Killing Eve“), Лора Лини (Ozark), Мелани Лински (Yellowjackets), Сандра О (Killing Eve) и Рийз Уидърспун (The Morning Show).

Сериалът „Еуфория“ сам по себе си е прецедент и бележи огромни постижения. Премиерата на втория сезон, който беше пуснат на 9 януари тази година, привлече общо 14 милиона зрители в HBO и HBO Max по това време.

Зендея бележи още един рекорд - като най-младата звезда, получила номинация за "Еми" за продуциране.

 

„Еуфория: Специално“ - лице в лице с болката