Звезди

Жулиет Бинош: "Когато си твърде известен, е ад"

Тя е Коко Шанел в сериала The New Look

Жулиет Бинош: "Когато си твърде известен, е ад"

Снимка: Stefania D'Alessandro/Getty Images)

Френската актриса Жулиет Бинош сподели, че се тревожи за свободата си, тъй като ако стане "твърде известна", това би било същински "ад", съобщи Пи Ей Мидия/ДПА.

Петдесет и девет годишната телевизионна и филмова звезда, известна с ролята на Виан в романтичната комедия "Шоколад", играе известната модна дизайнерка Коко Шанел в 10-серийния драматичен сериал The New Look и разкрива дали й харесва да бъде разпознавана заради превъплъщенията си.

Жулиет Бинош казва пред Radio Times: "Зависи от момента. Това може да бъде бреме. Невинаги вниманието е такова, каквото искаш".

"Всяка неделя ходя на пазара и хората ме разпознават, но какво от това? Ако искат да видят лицето ми без грим, могат да го направят. Снимала съм се във филми без грим. Когато играя в театъра, публиката забравя за мен за известно време", допълва актрисата. 

Бинош не крие притеснението си, че хората ще гледат сериала за Коко Шанел в домовете си. "Тревожа се за свободата си. Когато си твърде известен, е ад - не можеш да излезеш и да живееш живота си. Ставаш затворник", казва още френската звезда. 

Жулиет Бинош: "Когато си твърде известен, е ад"

Колкото до ролята си в новия сериал на Apple TV+ актрисата споделя, че е обсъдила историята със създателя му Тод Кеслър и сценаристите, защото има толкова много противоречиви неща, които могат да се кажат за Шанел.

"Някои хора я осъждат като най-лошия човек на света, други казват, че е работила за съпротивата. Много е трудно да имаш черно-бяло мнение. Тя е била известна сътрудничка на нацистите и  животът й е дълга, трудна история", казва Жулиет Бинош.

Актрисата е позната и с ролите си във филми като "Брулени хълмове", "Хусар на покрива", поредицата "Три цвята", "Английският пациент", "Годзила". 

А сега можем да я гледаме в "Страсти в кухнята" на френския режисьор Тран Ан Хун, който получи наградата за режисура в Кан за продукцията, която отвежда зрителя в света на френската кулинария. "За да изтърпите този филм, наистина трябва да си падате по сладкото", отбелязва в материала си за " Гардиън" критикът Питър Брадшоу.