Изкуство

Билетите за Джон Малкович в София са в пъти по-скъпи от тези в Атина

Билетите за Джон Малкович в София са в пъти по-скъпи от тези в Атина

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

Истинска истерия настана с гостуването на холивудската звезда Джон Малкович на сцената на Народния театър. Макар билетите за спектакъла „В самотата на памуковите полета“ още да не са пуснати в продажба, хората се вълнуват и обсъждат тяхната цена.

Справка с Народния театър „Иван Вазов“ потвърди слуховете, че билетите няма да са евтини и въобще не се предвиждат пропуски за по 50 лв. Стартовите цени са от 350 до 450 лв., а местата за голямата сцена са 780 - 435 на партер, 125 на първи балкон и 200 на втори.Това е единичен гастрол на Малкович у нас за 3-дневното му гостуване на Народния театър и е част от световното му турне като най-близката точка до София е Атина.

Тук идва въпросът – защо публиката толкова се вълнува от цените на билетите, при условие че идва звезда от такава величина?

Цените в София - 200 евро, в Атина - 55

Бърза справка с цените в Атина показва, че за същия спектакъл със същия актьорски състав в главните роли - Джон Малкович и литовската звезда Ингеборга Дакпунайте - цените на билетите за представленията между 9 и 12 февруари, са  между 5 и 55 евро. 5 евро са билетите за хора с увреждания и инвалиди, преди да скочат всички на двуцифрена сума.

Билетите там вече са пуснати, но се продават от фондация "Онасис", която е основен спомоществовател на арт изявите

На сайта на Народния театър изрично беше обявено, че билетите ще бъдат пуснати по обяд в сряда – 26 януари, но вътрешна информация от театъра гласи, че все още няма подписан договор с екипа на Джон Малкович, което възпрепятства пускането на билетите. Нещо повече – очаква се те да бъдат пуснати буквално в последния момент след 10 февруари, а спектаклите са насрочени за 16, 17 и 18 февруари. Да, според програмата на Народния театър, на тези дати не са предвидени представления на голяма сцена, но основният въпрос е не какви са цените на билетите, а дали въобще спектакъл ще има.

 

Ако сте фен на Малкович, ще ви бъде интересно и това


GettyImages (Archive photos / Stringer)" />