Мода

9 тоалета, които доказват, че тази ключова тенденция от 2000 година се завръща

Мода

9 тоалета, които доказват, че тази ключова тенденция от 2000 година се завръща

Снимка: The Style Stalker

С корсета положението е малко „мразя те, обичам те“, но каквото и да е вашето отношение към него, можем да ви уверим, че той прави своето бляскаво завръщане този сезон. Доказа го и Джиджи Хадид, която също го избра за тоалета си, с който отпразнува рождения си ден само преди броени дни. Нейната сестра Бела също неведнъж се е появявала с корсет под различна форма, подчертавайки с него перфектната си форма. Той се открои и в пролетно-летните колекции на Gucci, Givenchy, Balmain и Dolce & Gabbana, с която затвърди позициите си на задължителен елемент от гардероба ни този сезон. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Gucci Official (@gucci)

Въпреки противоречивата си история, корсетът завладя модната сцена през 70-те години на миналия век. Историята му започва още през XVI век, когато се превръща в една от основните части на женския тоалет. По-късно през XX век специално място заема и в моделите на дизайнера Поп Поаре, но по време на двете световни войни постепенно отпада от света на модата. Докато не се завръща отново през 70-те благодарение на вечната бунтарка Вивиан Уестууд, последвана след това от другите новатори в индустрията – Тиери Мюглер и Жан Пол Готие. Все пак още помним корсетът, който Готие създава специално за поп иконата Мадона за нейното турне Blond Ambition през 1991 г.

Как обаче можем да носим корсет през 2022 година? Виждаме го в различни интерпретации, дори и под формата на деним, когато може да се включи в цялостна деним визия, както го прави Бела Хадид. Корсетът може да е от дантела и да напомня на бельо и да се носи вместо топ в съчетание с дънки или широк панталон.

Друг интересен вариант е носенето му върху тишърт, риза или поло блуза, като по този начин може да бъде част от ежедневния ни стайлинг. Но със сигурност би бил и перфектен за предстоящите плажни партита, защото корсетът със сигурност е дреха, която не може да остане незабелязана. Все пак толкова изящно и красиво подчертава тялото!

 

17 красиви блузи, които са перфектни за пролетта