Общество

Шествието за подкрепа на правителството ще е на 22 юни

Очаква се и преди националното шествие всяка вечер да има протестиращи и недоволни пред сградата на Народното събрание.

Шествието за подкрепа на правителството ще е на 22 юни

Протест пред Парламента на 16 юни 2022 г. Снимка: Георги Палейков/БулФото

Вадете обувките за шествия и протести! Ако изобщо сте намерили време да ги приберете... Ще бъде тежко лято и те ще ви трябват често. Такова е положението. Ние, които не искаме да емигрираме, нямаме много други варианти, освен отново да излезем на площада. 

Страната ни днес е в криза. Политическа, икономическа и дори такава на идентичността. Води се битка с мафията, сраснала се с държавата ни.

Скандалите във властта станаха ежедневие. И не на последно място - в Европа бушува безумна война. България днес е на кръстопът и от нас зависи по кой път ще поемем. Ще изберем демокрация или авторитаризъм, свобода или подчинение, смелост или страх.

Националното шествие, което се планира за 22 юни, сряда, ще събере на едно място всички, които искаме да живеем в правова държава с върховенство на закона. Които искаме борбата с корупцията да продължи. Искаме прозрачност, политическа и икономическа независимост. Искаме достойно бъдеще като част от Европа!

"Заради всичко това подкрепяме настоящето правителство, защото не желаем джипки и каскети!", пише в организационното събитие във Facebook. Ето какъв е призивът на организаторите:

"Сега е нашият шанс да заявим позицията си. Целта на събитието е да се проведе мирно шествие в подкрепа на правителството на Кирил Петков и Асен Василев.

Не на мафията!
Не на корупцията!
Не на задкулисието!

Не искаме нови избори и не искаме ГЕРБ и ДПС на власт!

Нека всеки, който иска да бъде част от промяната да дойде пред Народното събрание на 22.06.2022 г. от 18:30."

Очаква се и преди националното шествие всяка вечер да има протестиращи и недоволни пред сградата на Народното събрание. Още снощи си прилича зарядът на демократично мислещите граждани, които този път наистина не са съгласни да гледат кротко отстрани как се извършва политическа подмяна и дългите пипала на мафията достигат с лекота целите си. 

 

Мощна подкрепа за Украйна на жълтите павета в София