Общество

В мола ми е най-добре!

Големите търговски центрове от днес отвориха врати

Заведенията остават затворени, но големите търговски центрове, кината и фитнесите от днес отвориха врати, при спазване на определени мерки, разбира се. Затова решихме да посетим столичния Paradise Center, за да видим дали се връща към нормалния си ритъм (досега в моловете можеха да работят само магазини за хранителни стоки, аптеки и банкови клонове) и доколко хората са готови да бъдат част от него.

Е, още преди обяд имаше достатъчно хора, които бяха дошли за своята порция шопинг. Нищо че е първият работен ден от седмицата. В магазина на H&M, където са обявени намаления до 70%, имаше значителна опашка от хора на касата. Дълга опашка се беше извила и пред магазина на Zara, който все още беше затворен и трябваше да отвори по обед, заедно с останалите магазини на Inditex. А нетърпеливи да се случи това очевидно имаше достатъчно.

Както се очакваше, голяма част от магазините са обявили големи разпродажби и на много витрини висят големи надписи с „Намаления“. Нещо, с което търговците се надяват да привлекат клиенти, след като над два месеца бяха затворени. Така че, ако търсите бюджетни шопинг находки, може би ще ги откриете, но доколко актуални са нещата, които се предлагат в магазините, е друг въпрос.

Има обаче и магазини (макар и малко), които остават затворени и такива, които са прекратили изцяло дейността си. Но пък са се появили и нови модни пространства, като мултибранд магазинът Flower’s & Co. (който може би познавате от едноименната галерия в Rainbow Plaza), в който ще се представят и подкрепят само български марки. Затова и веднага забелязваме хаштага #SupportLocalBrands.

Респективно заведенията в мола остават затворени, а на третият етаж, където са позиционирани местата за хранене, са махнати всички маси и столове, но пък може да се поръчва само храна за вкъщи. Киното обаче беше със затворени врати и етажът, на който обикновено е най-шумно и пълно с хора, в момента е един от най-празните и тихите. Така че старата нормалност липсва, дори и в мола, но може би това е едно от положителни неща във време на ограничения – липсата на тълпи... Липса, която може и да се запълни още този уикенд.

 

Европа се затваря. За трети път