Общество

Новото нормално: живот онлайн

Коронавирусът промени представите ни за живота

Коронавирусът промени коренно начина на живот, с който бяхме свикнали. Изведнъж всичките ни нужди и задължения се пренесоха във виртуалното пространство, а границата между он- и офлайн животът се разми дотолкова, че почти изчезна. Адаптацията към новото нормално беше трудна – събиранията с приятели се превърнаха в дълги телефонни разговори, а колегите станаха дигитален портрет в сутрешен видеоразговор. Ограничихме максимално излизането навън, а пазаруването и плащането на сметки трябваше да се случва с няколко клика на мишката.

Макар вече да се завърнахме към общуването с хора на живо, достъпът до онлайн услуги продължава да облекчава живота ни. Последното улеснение идва от Банка ДСК, която предлага на своите потребители виртуална карта. Удобна за използване, тя осигурява спокойствие и максимална защита на средствата. Създадена е изцяло за онлайн пазаруване, затова няма чип, магнитна лента и пин код. С нея имате възможността да пазарувате в онлайн пространството.

Можете да използвате виртуалната си карта както в български, така и в международни сайтове. Зарежда се за секунди от основната ви сметка през онлайн банкирането ДСК Директ или мобилното приложение DSK Smart. За да се  ограничи рискът от злоупотреби, в нея прехвърляте само точната сума на покупката, без да държите пари в нея през останалото време. Така средствата ви са напълно защитени от злонамерени действия.

Виртуалната карта на Банка ДСК няма такси за издаване, месечна поддръжка и при получаване на суми по картата, както и е без такси при плащане на стоки и услуги онлайн. На практика получаваме улеснение за онлайн шопинга напълно безплатно! Това бе и най-ценният урок от пандемията – да се научим да ценим времето си повече и да не го губим във вършене на досадни задължения, когато можем да го прекараме с любимите си хора.

 

Дистанционна работа от… Барбадос