Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Един различен и изключителен филм

Един различен и изключителен филм
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Да започнем със заглавието – двусмислено и безумно “The Sisters Brothers” или „Сестрите Братя“ – всъщност става въпрос за двама братя, чиято фамилия е Sisters и с нея са познати из Дивия запад – в крайна сметка никой друг няма такова име.

Замесени във филма са все големи имена от европейското кино – Жак Одриар е режисьор, продуценти са братята Дарден и Кристиан Мунджиу. Филмът е сниман в Испания и Румъния, а в главните роли са възможно най-анти холивудските звезди – Джон С. Райли (който е купил правата за книгата още преди години) и Хоакин Финикс.

Всички те са се събрали, за да снимат уестърн. И той, без съмнение, е изключителен и различен от всеки друг филм в този жанр, който някога сте гледали.

Чарли и Илая Систърс са наемни убийци на най-голямото страшилище на Запада – Комодора (почетна роля на Рутгер Хауер). Двамата братя стрелят безпогрешно, независимо колко са пияни, и могат да се справят с неограничено количество въоръжени противници. Същевременно този безмилостен дует се състои от двама мъже,  които са изостанали в емоционалното си развитие някъде на нивото на десетгодишни деца, те са привързани трогателно и болезнено един към друг,  мечтаят (напразно) да променят живота си в свят, в който за такива като тях няма бъдеще. Нещата се променят, когато ги изпращат да преследват

Родена с „риза“ (увита в плацентата), което навсякъде по света е знак за голям късмет. Майка й четяла в болницата „Време разделно“ и я кръстила Елица. Нашата Елица обича да се смее – случвало се е много пъти приятели да я разпознават по смеха – идва от другия край на заведението. Така е научена вкъщи – сдържа гласа си, когато е ядосана, но никога не спи...