Несесер

7 от най-добрите прически за къса и фина коса

Време за промяна

Вероятно много момичета като мен имат по-фина и тънка коса, която освен всичко друго се омазнява и по-бързо, особено когато по-често я крия под различни шапки. Обикновено намирам спасение в сериите продукти за коса, които са предназначени да дават допълнителен обем, но решението понякога се крие и в избора на прическа. Затова и днес ви показвам няколко различни варианта, повечето вдъхновени от любими момичета като Зоуи Кравиц, Нина Добрев и Кая Гербер, при които дължината на косата е по-къса. Нещо, което успешно решава проблема с тънката и фина коса. Освен това тези прически са и супер тренди!

Правият и структуриран боб е много подходящ, особено ако имаме права коса, докато за чупливата е по-добре да изберем структурираното каре, при които дължината може да е изцяло права или на преливащи се етажи. Допълваме списъка с така наречената мюлет прическа, която свързваме с Майли Сайръс, при която косата отпред е по-къса, а отстрани отзад – по-дълга. Разбира се, можем да стигнем и до пълната крайност – късата pixie прическа, като актрисите Зоуи Кравиц или Урсула Корбето, при която е лесно да се постигне плътност и обем.

Въпреки че в момента съм избрала карето за моя прическа, съм била с къса коса и знам, че дори и това не решава проблема с омазняването и понякога се е налагало да мия косата си всеки ден. Но тъй като знаем, че прекалено честото миене не е много полезно, открих ново решение за мазната коса – новата серия Purify & Hydrate на TRESemmé. Тя включва шампоан и балсам, а във формулата им са съчетани естествена хиалуронова киселина и бяла глина, които действат заедно, за да хидратират и почистят корените в дълбочина.

Допълнително съдържат и глицерол, който доставя влага и има изглаждащ ефект. След измиване косата ми е много по-лека и мека на допир, а едновременно с това е хидратирана и обемна. Но тъй като е чуплива и изисква стилизиране (понякога я изправям, а друг път я оформям на леки вълни с маша), винаги след това използвам лака за коса TRESemmé Freeze Hold, който запазва прическата ми (особено в дъждовните пролетни дни), без да оставя следи от засъхване.

Обикновено изборът на нова прическа е свързан с това да излезем извън зоната си на комфорт, да не говорим, ако решим пък напълно да сменим цвета на косата си. Точно затова от TRESemmé са подготвили една специална кутия с увереност, за да ни предизвикат да експериментираме повече. А ако искате да си спечелите такава кутия и се чудите какво се крие в нея, влезте в профила на марката в Инстаграм ето тук.

 

С подкрепата на TRESemmé